Doğalgaz Yardımı süreç devam ediyor ne demek?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz desteği açıklaması sonra yoğun ilgi gördü. Açıklama sonrası başlatılan başvurular ihtiyaç sahiplerini sevindirdi. Git gide artan faturalar sonrasında hükümet doğalgaz desteğini hızlandırdı. Başvuru yapan vatandaşların önüne çıkan doğalgaz yardım süreç devam ediyor ibaresi ne anlama geliyor? Doğalgaz yardım sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Doğalgaz faturalarına gelen zamlar vatandaşa yok artık dedirtti. Bunun üzerine hükümet devreye girerek doğalgaz yardımı yapacağını duyurdu. Bu haber üzerine sevinen vatandaşlar başvuru yapmasının ardından ne zaman yardımların geleceğini araştırmaya başladı. Ödemelerin Mart ayında başlaması üzerine PTT aracılığı ile verileceği de açıklandı. Doğalgaz yardım sonuç sorgulama detayları haberimizde yer almaktadır 

Doğalgaz yardımı sonuç sorgulama nasıl yapılır? 

Doğalgaz Yardımı için başvuru yapmış, fakat henüz sonuç sorgulama sayfasını bilmiyor olanlar, başvuru yaptıkları yardım için sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

Bunun için;

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama buraya tıklayarak giriş yapmanız gerekmektedir. 

Vatandaşlar sonuç sorgulama ekranında aşağıda ki uyarıları göreceler.

Süreç devam ediyor

Onaylandı

Reddedildi 

Süreç devam ediyor ne demek? 

Süreç Devam Ediyor demek söz konusu yardım başvurunuzun alındığını, değerlendirilmek üzere ilçenizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) şubesine gönderildiğini, söz konusu başvurunun incelendiğini gösterir.

Süreç devam ediyor kelimeleri e-Devlet doğalgaz yardım sonuç sorgulama ekranınızda hala görünüyorsa ve herhangi bir değişim 2 hafta boyunca olmadıysa yapılacak en doğru hareket şahsen SYDV şubesine giderek başvurunuzun durumunu sorgulamaktır.

doğalgaz yardımı sorgulama doğalgaz destek başvurusu doğalgaz yardım sorgulama doğalgaz yardım sonucu sorgulama