Doğalgazda yeni tarife! BOTAŞ mayıs tablosunu yayınladı!

TAKİP ET

Mayıs ayından itibaren doğalgazda geçerli olacak sanayi abonelikleri, mesken ve elektrik üretim amaçlı tarifler sabit kaldı.

Reklam
Reklam

BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ), internet sitesi adresinden mayıs ayı tarife tablosunu yayımladı.
BOTAŞ, buna göre konut tüketicileri için mayıs ayında gaz dağıtım şirketlerinin uygulayacakları satış fiyatı sabit kaldı. Bu durumda 1000 metreküp doğalgaza 2 bin 511 TL, sanayi abonelerinin tarifeleri de 1000 metreküp doğalgaza 9 bin 450 TL oldu.
Elektrik üretim amacıyla yapılan tarifelerdeyse durum sabit. 1000 metreküp doğalgaz ücreti de sabit kalarak 10 bin 750 TL belirlendi.
Fiyat tarifeleri doğalgazda aylık olarak hesaplanıyor.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez açıkladı
Geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanı Fatih Dönmez özelikle kışın vatandaşların tüketiminin daha yoğun olduğu zamanlarda iki kademi bir tarife çalışmasına geçmeyi planladıklarını belirtmişti. BOTAŞ Genel Müdürü olan Burhan Özcan ise 4. Sürdürülebilir Enerji Zirvesi esnasında konuşmasında meclisteki kademi doğalgaz satış fiyatı uygulamasına değindi. Bunun yürürlüğe girmesi durumunda tüketimin yılda 2.5 milyar metreküp olarak azabileceğine dikkat çekti.
BOTAŞ sene başında konutlarda doğalgaz fiyatlarının yüzde 25 artarak 1000 metreküp için 1.860 TL olmasında karar kılmıştı.