Doğru göz kremi nasıl seçilir?

TAKİP ET

Kırışıklıklar, koyu halkalar ve şişkinliğe yardımcı olacak retinol ve peptitler gibi bileşenleri arayın.

Reklam
Reklam

Kırışıklıklar, şişkinlik, koyu halkalar (aman tanrım!). Gözlerin Dorothy'den daha çok Kötü Cadı mı hissediyor? Cilt bakım rutininizin bir parçası olarak göz kremi kullanmaya başlamanın zamanı gelmiş olabilir.

Yaşlandıkça göz çevremizde kaz ayağı adı verilen kırışıklıklar oluşmaya başlar. Yaşlanma ayrıca şişkinlik ve koyu halkalara da neden olabilir (geç gece dışarı çıkmak veya tuz oranı yüksek bir yemek gibi).

İster 20'li yaşlarınızda olun, ister önlem almayı düşünün, ister 60'lı yaşlarınızda olun ve yaşlanma belirtileri konusunda endişeleriniz olsun, bir göz kremi faydalı olabilir.

Peki, bir göz kreminde nelere dikkat etmelisiniz? Eh, tüm göz kremleri eşit olarak oluşturulmaz. Gerçekten içerik listesine bakmalı ve akıllıca seçmelisiniz.

Dermatolog Shilpi Khetarpal, MD, en önemli endişelerinizi hedeflemek için en iyi göz kremi bileşenlerini paylaşıyor.

Göz kremi seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Mağazada ve internette bu kadar çok göz kremi seçeneği varken nasıl bir seçim yaparsınız? Dr. Khetarpal, ana endişelerinizi hedef aldığı bilinen bileşenlere sahip bir formül aramanızı önerir. İşte en iyi malzemelerden bazıları.

Antioksidanlar

Antioksidanlar hücre hasarına karşı koruma sağlar ve gözlerinizin parlamasını sağlar. Çevresel hasarı önlemeye yardımcı olan C vitamini, E vitamini ve ferulik asit gibi bileşenleri arayın. Antioksidanlar şişliği ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. C vitamini de bir cilt parlatıcı olarak popülerlik kazanmıştır.

Retinol

Retinol, dermatologların ve güzellik meraklılarının sevgilisidir ve bunun iyi bir nedeni vardır: İşe yarıyor. A vitamininin bir formu olan retinol, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak ve önlemek için kolajeni uyarır. Yaşlanma karşıtı göz kremlerinde aranacak en önemli bileşendir.

Peptitler

Krep kağıdı: Bir parti için asıldığında şenlikli, gözünüzden değil. Göz çevresindeki sarkık, krep gibi cilt için, sarkan cildi sıkılaştırmak için kolajen ve elastini artıran peptitlere bakın.

Hyaluronik asit ve seramidler

Göz çevresindeki cilt vücudunuzdaki en ince cilttir, bu da kolayca kurur ve tahriş olur. Hyaluronik asit ve seramidler gibi nemlendirici bileşenlerle susamış cildi yatıştırır. Bonus: Nemlendirilmiş cilt daha dolgundur, bu nedenle kırışıklıklar daha az görünür.

Niasinamid ve kojik asit

En iyi göz kremleri bile kötü bir gece uykusunu düzeltemez. Ancak, dinlenirken bile göz altı renk değişikliği devam ediyorsa, bunun sorumlusu genetik olabilir. Niasinamid ve kojik asidi deneyin. Pigment üreten hücrelerdeki aktiviteyi azaltarak cildi aydınlatırlar.

Güneş kremi

İster genç olun, ister çok genç değil, kırışıklıklar konusunda endişeli veya sakin ve kaygısız olun - güneş kremi bir zorunluluktur. Yüzünüzün geri kalanına sürdüğünüz aynı SPF'yi kullanabilir veya göz bölgesi için tasarlanmış bir ürün alabilirsiniz. Ancak cilt kanseri ve güneş hasarına karşı korunmak için bu adımı atlamayın.

Göz kremi nasıl kullanılır?

Ürünleri genellikle en hafiften en ağıra kadar uygulamak istersiniz. Cildinizi temizledikten ve güneş kremi sürdükten sonra göz kreminizi sürün. Ardından nemlendiricinizi kullanın. Buradaki fikir, göz kreminizi nemlendiricinizden önce uygulayarak bileşenlerin cildinize kolayca nüfuz edebilmesidir.

Ve göz kreminizi uygularken hafif bir dokunuş kullanın. Genellikle ihtiyacınız olan tek şey az miktarda göz kremidir. Bir parmağınızı (yüzük parmağınız iyi çalışır) kullanmak ve cildinizi çekmekten veya çekmekten kaçınarak ürünü göz çevrenize hafifçe vurun.

En iyi göz kremi nedir?

Bu size ve endişelerinizin ne olduğuna bağlı. Herkese uyan tek bir ürün yanıtı yok.

Göz kremleri, uygun fiyattan "Bu küçük bir kavanoz losyon mu yoksa sıvı altın mı?" arasında değişen her fiyat noktasında mevcuttur. Pahalı her zaman daha etkili anlamına gelmez. Göz hedefleriniz için doğru malzemeye ve cüzdanınız için doğru fiyat etiketine sahip bir krem ​​arayın.

Kendinizi şımartılmış hissetmek istiyorsanız, rüya gibi görünen, hisseden ve kokan çok sayıda fantezi göz ürünü var. Ancak güçlü kokulu kremler hassas göz derisini tahriş edebilir ve kurutabilir. Ve bir şeyin hoşgörülü görünmesi, işe yaradığı anlamına gelmez.

Genel olarak, ödevinizi yapmak, incelemeleri okumak ve ne önerebilecekleri hakkında bir dermatologla konuşmak en iyisidir.