Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi bilet fiyatları güncellendi

TAKİP ET

Türkiye'de pek çok kişinin tercih ettiği Doğu Ekspresi de enflasyondan etkilendi. Alınan bilgilere göre Doğu Ekspresi bilet fiyatları güncellendi. Peki Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’nin turizm anlamında önemli ulaşım araçlarından birisi olan Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları son zamanlarda yaşanan ağır enflasyon şartlarına daha fazla dayanamadı. Bilet fiyatlarının güncellendiği Doğu Ekspresi’nin yeni bilet fiyatları insanları oldukça hayal kırıklığına uğrattı. Ankara ile Kars arasında yapılan Doğu Ekspresi’nin yeni bilet fiyatlarını öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarına yöneldi. Peki Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?
Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar?
TCDD resmi internet sitesinden yeni Doğu Ekspresi bilet fiyatlarını açıkladı. Açıklanan yeni bilet fiyatlarında büyük bir zam olduğu insanların gözünden kaçmadı. Açıklanan rakamlara göre iki kişilik bir Doğu Ekspresi seyahatinin bedeli 1300 TL olurken, tek kişide bu rakam 650 TL olarak belirlendi. Turistik olmayan Doğu Ekspresi bilet fiyatları ise pulman başına 68 TL olarak açıklandı.
Zamdan önce Doğu Ekspresi bilet fiyatları tek kişi için 400 TL, iki kişi için ise 250 TL idi. Ankara ile Kars arasında seyahat eden Doğu Ekspresi Erzincan, Erzurum, Sivas, Kars gibi illerde yer alan tarihi yapıların ziyaret edilebileceği bir ulaşım aracı olarak biliniyordu. Koronavirüs salgını sebebiyle Mart 2020 ayında geçici olarak hizmetine ara veren Doğu Ekspresi’nde bugüne kadar 37 bin yolcunun seyahat ettiği açıklandı. 
Toplam 9 vagondan oluşan ve 120 kişilik kapasitesi olan Doğu Ekspresi izlediği güzergah bir çok seyahat yazarı tarafından dünyanın en güzel 4 tren rotası arasında seçilmişti.

Doğu Ekspresi Doğu Ekspresi bilet fiyatları TCDD