Doğu Ekspresi fiyatlarına büyük zam! 90 liradan 1300 liraya yükseldi

TAKİP ET

Doğu Ekspresi seferlerinin 12 Aralık tarihinde başlaması beklenirken bilet fiyatlarına yapılan zam ise dudak uçuklattı. 3 yıl önce 90 liraya satılan Doğu Ekspresi biletleri artık 1300 liraya yükseldi. Şimdiden biletlerin büyük çoğunluğunu satıldığı öğrenildi. Kars Turizm başkanı Birliği Halit Özer yaptığı açıklamada dua etmesi sayesinde 2023 yılı kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı beklediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Doğu Ekspresi seferleri için heyecan dorukta. 12 Aralık'ta başlaması beklenen seferlere ilgi de son derece yoğun. Doğu Ekspresi seferleri ne biletlerin büyük çoğunluğunu satıldığı öğrenildi. Ayrıca 3 yıl önce 90 lira olan Doğu Ekspresi bilet ücreti Bu yıl 1300 liraya kadar yükseldi not al

Biletler şimdiden satıldı

Doğu Ekspresi için 12 Aralık ve sonraki günler için biletlerin büyük çoğunluğunu satıldığı öğrenildi. Kars’ın Doğu Ekspresi ile önemli bir Turizm ivmesi kazandığını belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2023 kış sezonunda 300.000 turist ağırlamaya hedeflediklerini ifade etti.

Özer açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Kars'ta turizm yoğunluğu her yıl daha da artıyor. Turistik Doğu Ekspresi sadece kış aylarında haftanın 3 günü Ankara'dan hareket ederek Kars'a geliyor. Yoğunluk geçen yıla nazaran 2 katına çıktı, bölgede büyük bir turizm heyecanı var. İlimize gelen insan sayısı 30-40 binlerde iken bu sayı 200 bini aşıyor. Kış sezonu sonrasında 300 binin üzerinde turist ağırlamayı planlıyoruz.”