Doğu Ekspresinde seferler başlıyor! Bilet fiyatları belirlendi..

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce kişinin merakla beklediği Doğu Ekspresi seferlerinin 15 Aralık tarihinde başlatılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu yataklı ve yemekli vagondan oluşacak olan Doğu Ekspresinde seferlerin haftada iki defa karşılıklı olarak yapılacağını açıkladı. Peki, Doğu Ekspresi'nde bilet fiyatları ne kadar?

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını nedeniyle seferlerine ara verilen Doğu Ekspresi, tekrar başlatılıyor. 507 metre uzunluğunda yapılan Kırmızı Köprü ile 70 metrelik Akçalar Köprüsü'nün açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir çok seyahat severin merakla beklediği Turistik Doğu Ekspresi'nin seferleri hakkında açıklamalarda bulundu. 



Ankara'dan kalkış yapacak olan ve Kars istikametine doğru gidecek olan ilk seferin 15 Aralık tarihinde başlayacağını duyuran Bakan Karaismailoğlu, Kars'tan ise ilk trenin 17 Aralık Cuma günü kalkış yapacağını söyledi.


 Turistik Doğu Ekspresi'nin yalnızca yataklı ve yemekli vagonlardan oluşacağını ve seferlerin haftada iki defa karşılıklı olarak gerçekleştirileceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, seferlerin ilk başlatıldığı günden bu yana yaklaşık 37 bin yolcunun seyahat ettiği ve Ankara ile Kars arasındaki güzergahın dünyanın en güzel 4 tren rotasından biri olarak gösterildiğini kaydetti.



Hem bölgenin kış turizmine hem de gençlerin ve tüm vatandaşların konforlu bir seyahatle Türkiye'nin doğusundan batısına kadar kültürü tanımalarına imkan sağlamak istediklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, daha önce yapılan bir açıklamada Doğu Ekspresi seferlerinde bilet fiyatlarının 1 odada tek kişinin seyahat bedelinin 400 lira, 1 odada iki kişi seyahat bedelinin ise 250 lira olarak açıklandığı bilgisini yineledi.

 

doğu ekspresi sefer tarihi bilet fiyatları doğu ekspresi ne kadar