Doğum sonrası ücretsiz izin dilekçesi

TAKİP ET

Çalışan annelerin en merak ettiği doğum sonrası ücretsiz izin nasıl kullanılır sorusu sıkça sorulmaya başladı. Doğum sonrası ücretsiz izin hakkı nasıl sağlanır? Doğum sonrası izin dilekçesi örneği ise araştırılmaya başlandı. İşte doğum sonrası izin dilekçesi hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Doğum sonrası çalışan annelerin izin kullanılması kanunlar arasında yer almaktadır. Kanun gereği çalışan kişinin izin kullanmak istemesi durumunda işverenin kabul ve onayına bakılmadan kişi izin kullanabilir. Fakat doğum sonrası izin dilekçesi yazılması gerekmektedir. İşte doğum sonrası izin dilekçe örneği şöyledir; 

Doğum sonrası ücretsiz izin dilekçe örneği nasıl hazırlanmalı? 

Kadın çalışanlar hamilelik dönemiyle birlikte doğum sonrasında izin kullanabilmektedir. Doğum sonrasında kadın çalışanların 16 haftalık ücretli analık izni bulunmaktadır. Bunun dışında ücretsiz olarak kullanabilecekleri 6 aylık ücretsiz izinde vardır. İş kanunu olduğu için çalışan kişinin bu hakkını talep etmesi sonucunda izni otomatik olarak başlamaktadır.

Bu belge nasıl kullanılır? 

Doğum sonrasında ücretsiz izin kullanmak isteyenlerin izin hakkı 6 aydır. 6 aylık hakkında ne kadar süre kullanmak istediğini de kendi belirleyebilmektedir. Ücretsiz izin kullananların, yıllık izin ücreti hesabı yapılırken bu izin ücretsiz izin süreleri dikkate alınmaz.

6 Aylık ücretsiz izin hakkınızı kullanmak için doldurmanız gereken dilekçe vardır. Dilekçe içerisinde yer alan soruları eksiksiz bir şekilde doldurmalı ve daha sonrasında imzanızı atarak işverene ister elden ister mail üzerinden iletmelisiniz.

Doğum sonrası ücretsiz izin dilekçe örneği 

doğum izni doğum sonrası izin dilekçesi ücretsiz doğum dilekçesi