Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrası sağlık çalışanları birçok ilde protesto gösterileri yapıyor

TAKİP ET

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya dün silahlı saldırı sonucunda öldürülmüştü. Olayın ardından Türk Tabipler Birliği sağlık çalışanlarına grev çağrısı yaparken 7-8 Temmuz tarihlerinde grev kararı alınmıştı. Sağlık çalışanları bugün birçok ilde şiddet protestosu gerçekleştirdi. Ayrıca sağlık çalışanları Türkiye genelinde iş bırakma eylemleri yapıldığını hatırlatarak acil servis dışında hasta bakılmayacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Türkiye, Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini şokunu yaşıyor. Korkunç olay sonrası sağlık çalışanları da şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla harekete geçti. Sağlıkçılar, bugün birçok ilde sağlıkta şiddete yönelik protestolar gerçekleştirdi. Ayrıca Türk Tabipler Birliği ile 7-8 Temmuz tarihleri için grev kararı aldı. 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde hastanelerde acil servis dışında hasta bakılmayacak.

Sağlıkta şiddet protesto edildi

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi sonrasında Bugün İstanbul Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Ataşehir Fatih Sultan Mehmet hastanesinde sağlık çalışanları protesto gösterileri yaptı. 15 dakika boyunca sessizde oturan sağlık çalışanları ardından da slogan attı.

Sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin tüm illerinde bugün sağlıkta şiddete yönelik protesto gösterileri gerçekleştirildi. Protesto eylemleri sırasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı ancak olaylar çok büyümeden yatıştırıldı.

7- 8 Temmuz tarihlerinde Doktorlar grevde

Türk Tabipler Birliği ise dün yaşanan korkunç olay sonrasında aldığı kararı sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre 7-8 Temmuz tarihlerinde hastanelerde grev olacak. Yani doktorların greve gitmesi sebebiyle bugün ve yarın hastanelerde acil servis dışında hasta bakılmayacak.