Doktorlar greve gidiyor! TBB grev tarihini açıkladı

TAKİP ET

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrasında doktorlar greve gitme kararı aldı. Türk Tabipler Birliği grev için tarih verirken sosyal medya hesabından detaylı bilgilendirme yaptı. Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan olaya ilişkin de yayın yasağı getirildi.

Reklam
Reklam

Konya Şehir Hastanesi'nde bugün meydana gelen olay sonrasında Türk Tabipler Birliği’nden açıklama geldi. Türk Tabipler Birliği greve gitme kararını sosyal medya hesabından duyururken 7-8 Temmuz tarihlerinde doktorların iş bırakacaklarını bildirdi.

Konya'da bugün Türkiye'yi sarsan bir olay meydana geldi. Konya Şehir Hastanesi'nde saat 14.00 sularında Yunak Devlet Hastanesi'nde görevli olduğu belirtilen bir güvenlik görevlisi kardiyoloji bölümünde Doktor Ekrem Karakaya'yı silahla vurduktan sonra intihar etti. Yaşanan olay sonrasında RTÜK tarafından Haberlere yayın yasağı getirildi. Türk Tabipler Birliği ise az önce sosyal medya hesaplarımdan bir duyuru yayınlayarak doktorların grev kararı aldığını bildirdi.

Doktorlar 7-8 Temmuz tarihlerinde görev yapacak

Konya'da yaşanan korkunç olay sonrasında Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesaplarından grev kararı alındığını duyurdu. Türk Tabipler Birliği, Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledildiğini hatırlatarak şiddete karşı 7-8 Temmuz tarihlerinde doktorların buraya gideceğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin koca dan açıklama

Konya'da yaşanan saldırı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesaplarından açıklama yayınladı. Bakan Fahrettin Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.