Dolandırıcılardan yeni tuzak! Elektrik faturalarıyla kandırıyorlar..

TAKİP ET

Dolandırıcılık oyunlarına hergün bir yenisi eklenmeye başladı. Her türlü yöntemi deneyen dolandırıcılar şimdi de elektrik faturalarıyla vatandaşların hesaplarını boşaltıyorlar.

Reklam
Reklam

Sosyal medya hesaplarının yanı sıra sıradan vatandaşlarında canını fazlasıyla yakan dolandırıcılarının yeni yönteminin ise gündemdeki elektrik faturaları olduğu öğrenildi. Gönderdiği bir linkle kişilerin bak hesaplarına giren dolandırıcılar dakikalar içinde hesabı tamamen boşaltabiliyorlar.

Konuyla ilgili detaylı bilgiler vererek aynı zamanda da uyaran Siber Güvenlik uzmanı Demircan, vatandaşa gelen linklerin tıklanması halinde tüm hesabın boşaltılabileceğini ve bu nedenle her linke giriş yapılmaması gerektiğini söyledi.



SON GÜNLERİN DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ ELEKTRİK FATURALARI

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan elektrik faturalarında artışların engellenmesine yönelik destek kampanyaları bahanelerini sunan dolandırıcıların çalınmış gerçek hesaplar üzerinden kullanıcılara mesaj attıklarını ve onlardan paylaştıkları linke tıklanmasını istiyorlar. Osman Demircan ise paylaşılan link ile ilgili yaptığı açıklamasında bu linklerin tanınan veya inandırıcılığı olan insanları çalınan hesaplarından gönderildiğini söyledi.

Hackerların gündemdeki konuları kullanarak daha fazla inandırıcılık sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Demircan, şimdilerde insanlara elektrik faturalarıyla ilgili gönderilen linklere giriş yapılması halinde kişilerin hem sosyal medya hesaplarını hem de banka hesaplarını kaybedebileceklerini söyledi. Bundan sonraki süreçte ise büyük ihtimalle elektrik faturalarındaki fiyatların düşmesi sonrası aradaki farkların hesabınıza yatırılmasıyla alakalı bir saldırı olacağından şüphelendiklerini belirten Osman Demircan, gelen mesajda 'Elektrik faturalarınızın farkını linki tıklayarak ödeyebilirsiniz' şeklinde olabileceğini ve bu mesajın da hem Cumhurbaşkanlığı hem de Enerji Bakanlığı'nın adının kullanılarak sağlanabileceğini ifade etti.



Devletin geri ödemelerle ilgili bilgilendirmelerinin e-Devlet'ten veya basın yoluyla bildirdiğinin altını çizen Demircan, sosyal medyanın devletin sadece basit bilgilendirmeler için kullandığı bir platform olduğunu ve bu tarz geri ödemeler veya bilgilendirmeler için sosyal medya hesaplarını ne bankalar ne de devlet kurumlarının kullandığını söyledi.

SALDIRILARI MUTLAKA ŞİKAYET EDİN

Bu türden mesajların gelmesi halinde bu mesajın direkt olarak şikayet edilmesi gerektiğini belirten Demircan, 'Mesajı şikayet et' düğmesiyle mesajın bir spam ya da dolandırıcılık içerikli mesaj olduğunu mutlaka bildirilmesinin hem kendileri için hem de toplum için çok önemli bir durum olduğunu söyledi.

 

elektrik faturaları dolandırıcılık yeni tuzak