Dolar 17 TL sınırını geçti! Artış devam ediyor, önü alınamıyor

TAKİP ET

Dolar, BDDK'nın yaptığı hamle ile geçtiğimiz hafta 17 TL'nin altına düşmüştü. Ancak bu düşüş çok uzun sürmedi. Dün yenide yukarı yönlü hareketine başlayan Dolar, 17 TL'yi sadece bir hafta sonra geçti. Bu sabah güne 17 TL sınırının üstüne başlayan Dolar kurunun etkisiyle altın fiyatları da yükselmeye başladı.

Reklam
Reklam

Dolar kuru yapılan bütün müdahalelere rağmen yukarı yönlü hareketine devam ediyor. BDDK kararı ile birlikte gerileyen Dolar, geçtiğimiz hafta uzun bir aradan sonra 17 TL’nin altına düşmüştü. Ancak bugün Dolar yeniden 17 TL üstünü gördü. Güne yükselişle başlayan Dolar kuru şu saatlerde 17,0369 TL'den işlem görüyor. Euro ise şu sıralar 17.51 liranın üstünde işlem görmeye devam ediyor.
 

Gram altın da yükseliyor

Dolar kurunun artması gram altın fiyatlarını da etkiliyor. BDDK kararı ile düşmeye başlayan gram altın, 964 TL seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak döviz kurunun artmasıyla birlikte gram altın fiyatları da yükselmeye başladı. Gram altın bugün saat 09:00 itibariyle 967 liradan işlem görürken çeyrek altın fiyatları ise 1.582 lira seviyesinde işlem görmeye başladı.
 

Dolar ve Altın yükselmeye devam edecek mi?

Vatandaşlar ise şimdi uzmanların Dolar ve altın yorumlarını merak ediyor. Gram altın yükselmeye devam edecek mi? Dolar kuru yükselecek mi gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. Uzmanlara göre Dolar ve altında yükseliş devam edecek. Dolar yorumları ile son zamanların dikkat çeken isimlerinden olan Selçuk Geçer, dün paylaştığı videoda Dolar kurunun kısa süre içinde 20 TL seviyesini göreceğini yıl sonunda ise 24 TL seviyesine yükseleceğini söylemişti.

Devletten ciddi bir müdahale gelmediği sürece Dolar ve altındaki artış devam edecek gibi görünüyor.