Dolar 18 liraya dayandı gram altın 1000 TL'yi aştı! FED açıklaması sonrası piyasalar alev alev

TAKİP ET

FED faiz kararı sonrası piyasalar adeta uçuşa geçti. Gram altın sabah saatlerinde 1000 TL'nin üzerine çıkarken dolar 18 liraya dayandı. Şimdi ABD'de büyüme verisi bekleniyor. Peki, gram altın ve dolar yükselmeye devam edecek mi?

Reklam
Reklam

ABD Merkez Bankası FED faiz kararını Dün Gece saatlerinde duyurdu. FED faiz kararı sonrasında ise piyasalarda hareketlilik başladı. Temmuz ayında 950 lira seviyelerine kadar düşen gram altın karar sonrasında hızlı bir yükselişe geçerken Sabah saatlerinde 1000 TL barajını aştı. Dolar ve Euro'da da benzer şekilde Yükseliş devam ediyor. Dolar kuru 17. 91 TL seviyelerine kadar yükselirken Euro ise şu saatlerde 18.38 liradan işlem görmeye devam ediyor.

BUGÜN GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları önlenemez yükselişine devam ediyor. FED faiz kararı sonrasında yeniden hızlı bir yükselme içine giren gram altın şu saatlerde 1000 TL'nin üzerinde işlem görüyor. Bugün çeyrek altın fiyatı 1636 lira olurken Cumhuriyet altını ise 6734 TL'den satılıyor.

DOLAR VE EURO'DA YÜKSELİŞTE

Gram altın fiyatlarının yanı sıra dolar ve Euro'da Yükseliş eğilimi devam ediyor. Dolar kuru sabah saatlerinde 17. 91 TL'ye kadar çıktı. Euro ise şu sıralar 18.38 TL'den işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası faiz kararını açıklarken ABD'nin büyüme verileri de Piyasalar üzerinde önemli etkiye sahip. Piyasaların son durumu için ABD büyüme verileri bekleniyor.