Dolar kaç lira? Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç TL?

TAKİP ET

Dolar kuru rekor kırmaya devam ediyor. Kısa süreler içerisinde görülen artışla tüm ülkenin gözü dolara dönmüş durumda. Doların satış fiyatına ve ne kadar olduğuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Dolar giderek yükselmeye devam ediyor. Bugün birçok rekora imza atan doların ne kadara yükseldiği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kur ve faiz açıklamalarının ardından yükselerek 13,45’e ulaşan dolar tüm zamanların rekoruna imza attı. 

Dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar düşecek mi? Dolar yükselmeye devam mı edecek? Gittikçe doların artmasıyla beraber doların ne kadar olduğu ve artmaya devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Dolar bugün itibariyle 12,88 TL dolaylarında işlem görmekte. 10 Ağustos 2018’de %15 artış görülen dolar bugün de bir rekora imza attı. Satış açısından 12,88 TL’ye ulaşan dolar rekor kırdı.

Türkiye’nin faiz oranlarını düşürmesiyle beraber dolarda yüksek bir artış görüntülendi. Dolar 11. Gününde yükselişini göstermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı doların yükselmesi ve faiz oranlarının düşürülmesinin üzerine “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” sözleriyle açıklama yaptı, durumu “ekonomik kurtuluş savaşı” şeklinde yorumladı. Eylül ayından beri TCMB 400 baz puan faiz indirimi yaptı. Önümüzdeki ay bir faiz indiriminin daha yapılabileceğine işaret edildi. TL büyük ölçüde değer kaybetti. TCMB tarafından verilen ilk faiz indiriminin yapıldığı Eylül ayından geçtiğimiz güne kadar %26.2 değer kaybı görüldü. TL bu yılın başından itibaren %35’in üzerinde değer kaybı yaşadı.

Pek çok yatırımcı, TCMB'nin sermayesini satmaması veya alım satım dışı uygulamalara girmemesi durumunda önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde fiyatların keskin bir şekilde artmasını bekliyor. Ancak bu beklentiler, siyasilerin açıklamalarıyla giderek azaldı. Bu, TL'de daha fazla düşüşe neden olur. Ekonomistler, mevcut düzenlemeler altında enflasyonun %30’a ulaşacağından korkuyor. TL’nin giderek değer kaybetmesiyle beraber ileriki günlerde de daha fazla kaybın yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.

dolar dolar ne kadar dolar kuru dolar 12 dolar kaç tl tcmb