Dolar kuru düştü beklenen indirim haberi geldi! Motorin indirimi az önce açıklandı, 1 lira 50 kuruş ucuzlayacak

TAKİP ET

Dolar kurunun brent petrolün düşüşü sonrasında motorin fiyatlarına beklenen indirim haberi az önce geldi. 28 Haziran Salı 29 Haziran çarşambaya bağlayan gece yarısı motorinin litre fiyatına indirim gelecek. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre indirim 1 lira 50 kuruş olacak. Benzin ve LPG fiyatları için henüz bir indirim açıklaması yapılmadı.

Reklam
Reklam

Petrol fiyatları ve dolar kurunda yaşanan düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi oluşmuştu. Geçtiğimiz haftalarda benzinin litre fiyatına 25 kuruşluk bir indirim yapıldı ancak sonrasında herhangi bir değişiklik olmaması tepki çekti. Petrol kaynakları ve motor indiriminin bu akşam olacağını duyurdu. Alınan bilgiye göre 28 Haziran Salı gününe 29 Haziran çarşambaya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 1 lira 50 kuruş indirim olacak.
 

Dolar ve petroldeki düşüş beklentiyi arttırmıştı

Brent petrolün varil fiyatının da yaşanan düşüş ve dolar kurunun gerilemesi ile birlikte benzin ve motorinde indirim beklentisi artmıştı. Geçen hafta benzin fiyatlarına Mini bir indirim yapılırken hafta sonu büyük indirim bekleniyordu. Ancak beklenen indirim pompa fiyatlarına yansımadı. Araç sahipleri yaşanan düşüşe rağmen indirim yapılmamasına tepki gösterirken indirim haberi ise bugün geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 50 kuruş indirim gelecek. Benzin ve LPG konusunda ise Henüz bir açıklama yapılmadı.
 

28 Haziran 2022 güncel akaryakıt fiyatları

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak olan indirim öncesinde 28 Haziran 2022 güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle oldu;
İstanbul : Benzin: 27,26 TL, Motorin: 30,00 TL, LPG: 11,97 TL
İzmir : Benzin: 27,37 TL, Motorin: 30,04 TL, LPG: 12,09 TL
Ankara : Benzin: 27,35 TL, Motorin: 30,09 TL, LPG: 12,29 TL