Dolar kuru Euro karşısında değer kazanmaya devam ediyor!

TAKİP ET

Dolar/TL güne yükselişle başlarken, Dolar kuru Euro karşısında da değer kazanmaya devam ediyor. Dolar/TL bugün 17,40 TL seviyelerinde işlem görüyor. Euro Dolar paritesi ise 2002 yılından bu yana ilk kez eşitlendi.

Reklam
Reklam

Dolar/TL dün, alış ağırlıklı bir seyir izlerken bu sabah saatlerinde yeniden yükselişe geçti. Yüzde 0,6 değer kazanan Dolar/TL, sabah saatlerinde 17.40 TL seviyelerine kadar yükseldi. Euro/TL kuru ise aynı saatlerde 17,43 seviyelerinde yatay seyrederken Sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kaybı ile 20,64 TL seviyelerinde işlem görmeye başladı.

Dolar değer kazanmaya devam ediyor

Dolar, yarın açıklanması beklenen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesinde değer kazanmaya devam ediyor. Dolara olan talep enflasyon endişesiyle artarken 108,4 seviyesine ulaşan Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine ulaştı.

20 yıl sonra ilk kez eşitlendi

Euro/Dolar paritesi ise 2002 yılından bu yana yani 20 yıldan sonra ilk kez eşitlendi. Enflasyon verilerinin açıklanması öncesinde değer kazanmaya devam eden Dolar kurunun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif şahin tutumuna devam etmesi halinde daha da değerleneceği düşünülüyor. Analistlere göre Almanya'da Zew beklenti endekslerinin açıklanması sonrasında da Dolar destek bularak artışına ve güçlenmeye devam edebilir.

Enflasyonun yeninden rekor kurması bekleniyor

ABD’de haftanın ilk işlem gününde Dolar’ın güçlenmesi gazete manşetlerinde de yerini aldı. Yarın açıklanacak olan ABD enflasyonuna odaklanan basın, ekonomistlerin görüşlerine de yer verdi. Yapılan anketlere göre ABD enflasyonunun yüzde 9 seviyesine yaklaşması ve son 40 yıllık rekorunu tazelemesi bekleniyor.