Dolar neden artıyor? Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar 20 TL mi olacak?

TAKİP ET

Dolar neden artıyor? Dolar neden yükseliyor? FED'in faiz kararı ile birlikte Mayıs ayında dalgalı bir seyir izlemeye başlayan Dolar kuru bu hafta Yükseliş eğilimini sürdürdü ve 15,85 aştı. Dolar TL kuru her geçen gün Yükseliş hareketine devam ederken vatandaşlar ise bu durumun nereye kadar süreceğini öğrenmeye çalışıyor. Peki dolar neden artıyor? Dolar ne kadar yükselecek? Döviz daha da yükselecek mi?

Reklam
Reklam

Dolar neden artıyor sorusu gündemde merak edilen ve araştırılan başlıklar arasında. 18 Mayıs Çarşamba Dolar kuru 15,85 lira seviyesini geçti. Doların yukarı yönlü bu hareketi nedeniyle vatandaşlar ise arama motorunda döviz neden yükseliyor, dolar neden artıyor gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, doların yükselişi devam edecek mi? döviz daha da yükselecek mi? Dolar düşer mi yoksa çıkar mı?
 

Dolar neden artıyor 18 Mayıs 2022?

Mayıs ayında FED faiz kararının açıklanması ile birlikte Dolar kuru yükselişine başlamıştı. Hafta başında FED başkanı Powell'ın açıklaması döviz kurundaki seyri daha da arttırdı. Powell, Enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edeceklerini duyurdu. Bu açıklama ile birlikte yükselişine hız veren Dolar kuru 15,94 seviyelerine kadar çıkarak son 6 ayın zirvesini gördü.
 

18 Mayıs 2022 Dolar kuru son durum

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşlar her gün olduğu gibi Bugünde döviz kurlarındaki son durumu yakından takip ediyor. 18 Mayıs 2022 Dolar kuru son durumda merakla Takip ediliyor. Dolar kuru bu sabah saatlerinde 15,85 TL üzerinden işlem görmeye başladı. Piyasaların açılışında aynı dakikalarda Euro TL kuru 16,71 TL ve sterlin TL kuru ise 19,79 TL oldu.
 

Altın neden yükseliyor?

Gündemde merak edilen diğer bir başlık ise altın neden yükseliyor sorusu oldu. Altın fiyatları da dolar kurundan etkilenerek hafta başından itibaren yükselişe geçti. Gram altın şu saatlerde 930,2 TL'den alıcı bulurken çeyrek altın fiyatı ise 1526,5 TL oldu.
 

2022 FED toplantı tarihleri

FED toplantı tarihleri piyasaları yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle 2022 FED toplantı tarihleri de merakla Takip ediliyor. Toplantı tarihleri şu şekilde;
2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)