Dolar/TL yeni haftaya yeni rekorlar başladı, Altın ve Euro da uçuyor

TAKİP ET

Dolar/TL yeni Haftaya yeni rekorla başladı. Merkez Bankası faiz kararını geçtiğimiz günlerde açıklamış ve faizi sabit tutmuştu. Avrupa Merkez Bankası ise faizi yükseltme kararı almıştı. Bu kararları üzerine Türk lirasının değer kaybı hız kazandı. Dolar Yeni haftaya rekorla başlarken kritik seviyede geçti nokta dolar/TL kuru şu saatlerde 17.80'TL'den işlem görüyor. Gram altın ve Euro da yükselişine devam ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz kararını açıklamış ve faizi yüzde 14’de sabit bırakmıştı. Avrupa Merkez Bankası ise Euro'nun son dönemlerde dolar karşısında değer kaybetmesi üzerine 10 yıl aradan sonra ilk defa faiz artırımı kararı aldı. ABD Merkez Bankası'nın da faiz artırımına giden isteğine yönelik kuvvetli bir beklenti oluştu. Zira daha önce yapılan açıklamada enflasyon düşene kadar faiz artırımının devam edeceği duyurulmuştu. Yeni haftanın ilk işlem gününde bu gelişmelerden etkilenen dolar TL kuru ise hareketlendi. Bu sabah saatlerinde dolar 17,80 TL’ye ulaşarak kritik seviyenin üzerine çıktı. Bu seviye ile birlikte dolar TL kuru 2022 yılı rekorunu da kırmış oldu. Doların yanı sıra Euro ve gram altında da Yükseliş devam ediyor.

DOLAR YENİ HAFTAYA REKORLA BAŞLADI

Dolar/TL Yeni haftaya rekorla başladı. Haftanın ilk işlem gününde Yükseliş eğilimi ile güne başlayan dolar, 17. 80 TL seviyelerine kadar ulaştı. Doların önceki kapanışı ise 17,73 TL seviyelerinde olmuştu. Euro TL kuru ise kısa bir süreliğine değer kaybı yaşamıştı ancak bu sabah saatlerinde yeniden artışa geçti. Şu sıralarda 18.16 TL seviyelerinde işlem gören Euro'nun önceki kapanışı ise 18,21 TL seviyelerinde olmuştu.

GRAM ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELİYOR

25 Temmuz 2022 gram altın fiyatları da yükselişe geçmiş durumda. Dolarda yaşanan Yükseliş sonrasında altının ons fiyatında düşüş olmasına rağmen gram altın fiyatları artıyor. Altının ons fiyatı 1.725 Dolar civarında satılıyor. Şu saatlerde gram altın fiyatı ise 988 liraya dayandı. 25 Temmuz Pazartesi günü çeyrek altın 1613 lira olurken Cumhuriyet altınıyla 6436 liradan satışa sunuluyor.