Dolar yükselişine bugün de devam ediyor: 18,18 seviyelerine dayandı

TAKİP ET

Merkez Bankası'nın şaşırtan faiz indirimi kararı sonrasında yeniden yükselişe geçen dolar TL kuru bugün de yükselişini sürdürüyor. Dolar-TL şu saatlerde 18,18 TL üzerinden işlem görüyor.

Reklam
Reklam

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda ve piyasalarda büyük şaşkınlık yaratmıştı. Faiz indirimi kararı sonrasında Dolar kuru yeniden tırmanışa geçerken Bugün de Yükseliş devam ediyor. Haftanın son işlem gününde Dolar TL 18,18 seviyelerine kadar yükseldi.

DOLARIN YÜKSELİŞİ ÖNLENEMİYOR

Uzun zamandan beri Yükseliş eğilimi içinde olan ve Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi kararı ile yeniden hareketlenen doların Yükselişi önlenemiyor. Dün de yükseliş trendini sürdüren dolar-tl günü önceki güne göre 100 de 0,1 üzerinde artışla tamamlamıştı. Dolar TL Bu sabah saatlerinde 18,16 seviyelerinde güne başlarken şu dakikalarda ise 18,18 TL seviyelerine kadar yükseldi.

EURO VE STERLİNDE SON DURUM NE?

Dolar TL’nin Yükselişi sürerken Euro TL yatay seyrini devam ediyor. Dünkü kapanışa hemen hemen aynı seviyelerde olan euro-tl şu saatlerde 18,12 TL civarında işlem görüyor. Sterlin TL ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,4 gerileyerek 21,44 TL seviyelerine geldi. Euro Dolar paritesinde'de hareketlilik sürüyor. Bugün 1'in altında hareketini sürdüren Euro Dolar paritesi, 0,9970'ten işlem görüyor.