Dolar yükselmeye devam ediyor! 18 TL bandını zorlamaya başladı

TAKİP ET

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında yükselişe geçen Dolar kuru yeni haftaya da yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 17,95 TL seviyelerine kadar yükselen dolar 18 lira sınırına iyice dayandı. Euro şu dakikalarda 18,36 TL'den sterlin ise 21,88 TL'den görüyor işlem görüyor.

Reklam
Reklam

Dolar TL kuru geçtiğimiz haftanın son işlem gününde dalgalı bir seyir izlemiştir 17,98 bandına kadar ulaşıp geri dönmüştü. 18 lira sınırını zorladıktan sonra yeniden 17,75 TL seviyelerine çekilen Dolar kuru yeni Haftaya da hareketli başladı. Bu sabah saatlerinde dolar-TL 17,95 TL seviyelerine kadar yükselerek yeniden 18 lira bandını zorlamaya başladı.

DOLARIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

Dolar-TL yeni haftaya da yükselişle başlarken şu saatlerde 17,95 TL seviyelerinde işlem görmeyi sürdürüyor. ABD Merkez Bankası geçtiğimiz hafta beklentiler doğrultusunda 75 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Dolar kuru da Bunun etkisi ile birlikte başladığı yükselişini yeni haftada sürdürmeye devam ediyor. Bugün itibariyle Dolar TL 18 lira bandına kadar dayanmış durumda. Hafta sonuna 17,75 TL seviyelerinde giren dolar 18 lirayı bugün iyice zorlamaya başladı.

EURO VE STERLİN YENİ HAFTADA NE KADAR?

Dolar TL kuru yükselirken Euro ve sterlinde de durum farklı değil. Haftanın ilk işlem gününde Euro şu saatlerde 18,36 TL'den işlem görüyor. Sterlin ise şu dakikalarda 21,88 TL'ye kadar yükseldi.