Dolara tepkisini turşusunu kurarak gösterdi!

TAKİP ET

Zeytinburnu'nda son zamanlarda Türkiye'ye karşı yapılan ekonomik saldırılara tepkisini göstermek isteyen bir turşucu, yabancı paradan bize fayda gelmez diyerek doların turşusunu kurdu.

Reklam
Reklam

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde turşuculuk yapan Şaban Bilgin, bu güne kadar yapılmış olan tepkilerin en ilginç olanını gerçekleştirdi. Türkiye'ye karşı dış güçlerin sürekli saldırı halinde olmasına ve Türk Lirasının da bu nedenle değer kaybetmesine tepki göstermek isteyen Bilgin, tepkisini yeteneğiyle gösterdi.


Özellikle döviz kurları kapsamında yapılan ekonomik saldırılara karşı dolardan turşu kuran turşucu Şaban Bilgin, yabancı paralardan bize fayda gelmez diye belirterek, 'doların ancak turşusu olur' dedi.


Geçtiğimiz yıllarda Bursa'da düzenlenen turşu festivaline de dolar turşusuyla katılan firmanın sahibi Bilgin, o dönemde dolar üzerinden yapılan operasyonlara karşılık olarak firmasının yapmış olduğu bir espriyi, Türk Lirasının artık daha değerli olması için yeniden gündeme getirdiklerini belirterek doların geçersiz bir kağıt parçası olduğuna dikkat çekti ve kendi Milli servetimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

bursa dolar turşusu şaban bilgin turşucu