Doların cenazesi yakında kalkacak, İslam Memiş o tarihi verdi: Yatırımcısına kaybettirecek

TAKİP ET

Yatırımcıların açıklamalarını dört gözle beklediği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Doların yakında ölümünü ilan edeceğini söyleyen Memiş, en çok kaybedecek döviz olduğunu da sözlerine ekledi. İşte İslam Memiş'in çarpıcı açıklamalar…

Reklam
Reklam

Dolar ve Euro’nun önlenemez yükselişi devam ederken yatırımcılar ise uzmanlardan gelecek açıklamalar dört gözle beklemeye başladı. Vatandaşlar ellerindeki dövizle ne yapacağına karar vermek için özellikle de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in açıklamalarına göre yatırımlarını şekillendiriyor. İslam Memiş, Dolar ile ilgili bugün yine çok önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, Dolarda rüzgarın 2023 yılında tersine döneceğini belirterek, en çok kaybettirecek döviz olduğunu da sözlerine ekledi.

EN ÇOK KAYBETTİRECEK PARA

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar kurunun önümüzdeki yılda akıbetine ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Memiş, Dolar kurunu en çok kaybettirecek para birimi ilan ederken, ölümü yakın dedi. Bu yıl Dolar kurunun yükselişinden etkilenen ve yatırım yapanları da uyaran İslam Memiş, 2023 yılında rüzgarın tersine döneceğini de sözlerine ekledi. Şu anda ekonomiyi düzenlemek için FED’in faiz artırımı yaptığını belirten Memiş, önümüzdeki yıl ise sert faiz indirimlerinin de gelebileceğini ifade etti.

DOLARIN SONU İYİ GÖRÜNMÜYOR

Dolar kurunun bayramın hemen ardından hızla yükselmeye başladığını belirten İslam Memiş, yatırımcıların bu yatırımı yaparken dikkatli olmalarını istedi. Ünlü ekonomist, “Doların sonu iyi görünmüyor” diyerek yatırımcıların yıl sonuna doğru yatırımların yönünü değiştirmeleri gerektiğini savundu.

Dolar kuru ile ilgili olarak vatandaşların üzerinde bir algı oluşturulduğunu belirten İslam Memiş, FED’in 2022 yılında agresif bir faiz artırımına gittiğini, ancak 2023 yılında rüzgarın tersine dönebileceğini dile getirdi. Eylül ayından itibaren Avrupa’yı önemli bir enerji krizinin yaşanacağını belirten Memiş, Covid 19 vakalarının da artışa geçtiğini, tüm bunların doların gidişatını etkileyeceğini dile getirdi. Şu anda tüm dünyada insanların korkutulduğunu ve Dolar kuruna yönlendirildiğini söyleyen Memiş, Rusya’nın bu duruma karşı çıktığını ve bu sebeple de Doların sonunun iyi görünmediğini ifade etti.