Domuz kalbini insana nakleden Türk bilim insanına ABD'den ödül!

TAKİP ET

ABD'de organ nakilleri ile ilgili çok önemli çalışmaları olan Türk bilim insanı Doç. Dr. Burçin Ekser, son olarak bir domuz kalbini insana naklederek dünya gündeminin en çok konuşulan kişisi olmuştu. Doç. Dr. Ekser şimdi de ABD'nin en önemli ödüllerinden birini almaya hazırlanıyor.

Reklam
Reklam

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra eğitimine İtalya'da devam eden Türk bilim insanı Doç. Dr. Burçin Ekser, daha sonra ABD'ye gitti. Orada organ yetmezlikleri ve organ nakilleri ile ilgili bir çok çalışma yapan Ekser, önemli başarılara da imza attı.


Aslen Ordu Fatsalı olan Doç. Dr. Burçin Ekser, ABD'de Indiana Üniversitesi'nde türler arası nakil laboratuvarında direktörlük yapıyor. Dünyanın umudunu geliştiren çalışmalarını başarıyla tamamlayan Ekser, son olarak domuzdan alınan bir kalbi insana nakil ederek büyük bir başarı yakalamış ve dünyanın en çok konuşulan bilim insanı olmuştu.


Ölümcül kalp hastalığı olan bir hastaya genetik yapısı değiştirilen domuz kalbi nakleden Türk doktor Burçin Ekser, bu çalışmasıyla kalp nakli bekleyen bir çok insana umut oldu. 


American Society of Transplant Surgeons'ın '2022 Nakil Cerrahisinde Yükselen Yıldızı' ödülünü almaya hak kazanan Doç. Dr. Burçin Ekser, Ağustos ayında Miami'de yapılacak olan ödül töreniyle ABD'nin en önemli ödüllerinden birini alacak. 
 

Burçin Ekser abd domuz kalbi insana nakil