Dondurma fiyatlarına zam! 2022 dondurma fiyatları

TAKİP ET

Son dönemde gıda ürünlerindeki zamdan dondurma da etkilendi. Dondurma fiyatlarının 1 Haziran'dan itibaren zamlı fiyatlarla satılacağı haberlerinin ardından dondurmaya gelen zam merak konusu oldu. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaya ne kadar zam geldiği merakla araştırılırken dondurma fiyatlarına gelen zam sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Reklam
Reklam

Son dönemde gıda ürünlerindeki zamdan dondurma da etkilendi. Dondurma fiyatlarının 1 Haziran’dan itibaren zamlı fiyatlarla satılacağı haberlerinin ardından dondurmaya gelen zam merak konusu oldu. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaya ne kadar zam geldiği merakla araştırılırken dondurma fiyatlarına gelen zam sosyal medyanın da gündemine oturdu. TÜİK rakamlarına göre yüzde 70’i bulan enflasyonla birlikte çok sayıda ürüne zam gelirken zamlanan ürünler listesine yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma da eklendi. 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere dondurma fiyatlarına yüzde 25 zam geldi. Peki, zamlı dondurma fiyatları ne kadar? İşte 2022 dondurma fiyatları ve tüm merak edilenler…

Dondurma Fiyatlarına Zam

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan ve büyük küçük herkesin severek tükettiği ürünler arasında yer alan dondurmaya zam geldi. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte dondurma tüketimi de başlarken zam haberi gündeme bomba gibi düştü. Dondurma fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam gelirken zamlı fiyatların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zamlarla birlikte yurttaşın alım gücünün düştüğünü, esnafın da satış yapamaz hale geldiğini söyledi.



Yüzde 25 Zam

Paketli dondurma fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam geldiğini aktaran Dündar, ‘Havalar ısındı insanlar akşamları gelir dondurma alır diye hevesliydi esnafımız. Son zamlarla onu da kaybetmiş oldu. Firma yetkililerinden aldığımız haberlere göre bu zamlar durmayacak. Bu yazı nasıl bitireceğiz bilmiyoruz artık.
 
Dondurma Fiyatları 2022

Yaz boyunca tüketilen ve sıcak havalarda vatandaşın içini serinleten dondurma fiyatlarına gelen zammın ardından zamlı fiyatlar merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre, 11,50 TL’den satılan Magnum 15 TL’ye yükselecek. En çok tercih edilen dondurmalardan biri olan Cornetto Disck fiyatı ise 11 TL’den 14 TL’ye çıkacak. 36,90 TL2den satılan dondurmalar 1 Haziran 2022’den itibaren geçerli olması beklenen zammın ardından 47,50 TL’den satılacak. En ucuz kutu dondurmanın 14,90 TL’den 20 TL’ye çıktığı aktarıldı.