Dondurmadan bulaşıyor! 23 kişi yakalandı, 1 kişi öldü

TAKİP ET

Koronavirüs, Salmonella ve maymun çiçeği virüsü sonrasında şimdi de ABD'de aynı Dondurma markasından dondurma yiyen 23 kişiye Listeria virüsü bulaştı. Virüs nedeniyle 1 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Reklam
Reklam

ABD hastalık kontrol ve önleme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre dondurmadan bulaşan Listeria virüsü nedeniyle 23 kişi enfekte oldu. Virüsün bir kişinin ölümüne sebep olduğu öğrenilirken salgının Florida’da bulunan bir dondurma markasından kaynaklandığı belirtildi.

ABD'de 10 eyalette yayıldı

ABD hastalık kontrol ve önleme Merkezi tüketicilere salgına sebep olan ve şu anda 10 eyalete yayılmış durumda olan dondurmanın evlerinden hemen atılmasını söyledi. Ayrıca virüsü yayan dondurma ile temas etmiş olan mutfak ürünlerinin de iyice temizlenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Söz konusu dondurma markası ile temasa geçen CDC, Ürünlerin toplatılmasına isterken perakendecilere de ürünleri raftan kaldırma çağrısı yaptı.

Bir kişi hayatını kaybetti

Listeriosis olarak bilinen virüs, tipik olarak Listeria monocytogenes bakterisi ile kontamine olmuş yiyeceklerden insana bulaşıyor. Yiyeceklerin tüketilmesinden sonra aynı dünyada 70 gün sonra bile Semptomlar kendini gösterebiliyor. Açıklanan son verilere göre Şu an için ABD'de virüsten 23 kişi enfekte oldu. 1 kişinin ise virüs sebebiyle hayatını kaybettiği duyuruldu.