Döviz kurları ve altında yeni rekor! Dolar, euro ve altın bugün ne kadar oldu?

TAKİP ET

16 Kasım iş gününe yükseliş trendiyle başlayan döviz kurları rekorlarını yinelediler. Dolar/TL bu sabah 10.14 liraya ulaşarak yeni zirvesini görürken, Euro/TL ise 11.49 seviyesinde alıcı buluyor.

Reklam
Reklam

ABD'nin açıkladığı enflasyon verileri sonrası Türk Lirası karşısında yükselişini hızlandıran dolar kuru geçtiğimiz Cuma günü 10 lira sınırını aşmıştı. Hafta sonu bir nebze sakinleyen Dolar/TL, Pazartesi günü yeniden yükselişe geçmiş ve günü 10.06 lira seviyesinde kapatmıştı.


  
Eylül ayının ilk haftasından itibaren sürekli yükselişle güne başlayan dolar kuru dolar/TL, 16 Kasım sabahına tarihi zirvesini 10.14'e kadar taşıdı. Euro/TL'nin ise 11.49 seviyesinde alıcı bulduğu görüldü.

ALTIN NE KADAR OLDU?

Yeni güne de rekor seviyelerde başlayan dolar, euro'dan sonra altından yeni rekor geldi. Sabah saatlerinde gram altının fiyatının 608 liraya yükseldiği görülürken aynı dakikalarda çeyrek altın 998 liradan, cumhuriyet altını ise 4.064 liradan alıcı buldu. Altının ons fiyatının ise 1.866 dolar seviyesinde olduğu belirtildi.



GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN PPK TOPLANTISINDA!

Döviz kurlarının bu denli yükselişe geçmesi sonrası piyasaların gözü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) toplantısına çevrildi. Kurul üyeleri 18 Kasım Perşembe günü bir araya gelecek.

Analistler ise dolar kurunun 10 lirayı geçmesi öncesi ve sonrasında bir indirim süreceğini beklediklerini açıklasalar da bu durumun pas geçme ihtimalinin de olabileceğini söylüyorlar. 

 

dolar ne kadar euro kuru altın ne kadar 16 kasım döviz kuru