DSÖ'den maymun çiçeği virüsü açıklaması! Cinsel hastalık mı?

TAKİP ET

Dünya Sağlık örgütünden son dakika maymun çiçeği virüsü açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Almanya ve İtalya'da bazı hastalarda yapılan İnceleme sonucunda hastaların sperminde maymun çiçeği virüsü bulunduğuna dair çalışmalar olduğu belirtildi. DSÖ açıklamasının devamında ise hastalığın cinsel yolla bulaşma olasılığının araştırıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını bittikten sonra maymun çiçeği virüsü ile ilgili korku tüm dünyayı sarmıştı. Özellikle son dönemlerde İtalya ve Almanya'da bazı hastaların sperminde virüsün çoğalmasını sağlayan viral DNA tespit edildiği açıklanmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da maymun çiçeği virüsü hastalığının cinsel yolla bulaşıp bulaşmadığı konusunda bir açıklama geldi. Avrupa'daki maymun çiçeği virüsü vakalarından sorumlu Catherine Smallwood, henüz yayınlanan son raporların maymun çiçeği virüsünün cinsel yolla bulaşır bulaşmadığını tespit etmek için yeterli olmadığını dile getirdi. Ortaya çıkan sonuçların hastalıkla ilgili farkında olunmayan bir durum olabileceğini belirten Smallwood, en sık görülen bulaşma yöntemini odaklanmak gerektiğini belirterek ten tene temas ilgili olduğunun açık ve ortada olduğunu söyledi.
 

Bin 300’den fazla maymun çiçeği virüsü vakası

Koronavirüs salgını sonrasında son günlerde maymun çiçeği virüsü korkusu yaşanıyor. Şu an o kadar tespit edilen maymun çiçeği ve 30 ülkede 1300’den fazla oldu. Raporlara göre çok vaka erkeklerle cinsel ilişki yaşayan erkeklerde oldu. Özellikle virüsün endemik olduğu Afrika dışında daha önce nadiren görülen bu hastalığın Avrupa ülkelerinde çoğunun kıtaya dışarıdan gelmemesi endişeye sebep oldu.
 

Dünya Sağlık örgütünden açıklama

Dünya Sağlık örgütünden de maymun çiçeği virüsü ile ilgili bir açıklama yayınlandı. Özellikle vaka sayılarının artması ile birlikte başka sağlık çalışanları olmak üzere yakın teması aşılanması gerektiğini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü, özellikle koronavirüs pandemisi ile ilgili yapılan hataların bu virüste tekrarlanmamasını istedi.