DSÖ, Nuvaxovid aşısına acil kullanım onayını verdi!

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), merkezi ABD'de olan Novavax firması tarafından koronavirüs salgınına karşı ürettiği 'Nuvaxovid' isimli aşıya acil kullanım onayı verdi.

Reklam
Reklam

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ABD'den bir Kovdi-19 aşısı geliştirildiği haberi geldi. Novavax ilaç firmasının Kovid-19'a karşı ürettiği aşı ilk olarak Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) gönderildi. EMA'nın Novavax firmasının ürettiği 'Nuvaxovid' isimli aşıya tavsiye kararı vermesi sonrası aşı onay için Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) gönderildi.

DSÖ tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Nuvaxovid isimli aşının koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında acil kullanılabilir olmasına onay verildiği bildirildi.



Yapılan açıklamada söz konusu aşının Novavax ile Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu'nun (CEPI) ortak bir çalışma sonrası ortaya çıkarıldığı ve 17 Aralık tarihinde DSÖ'nün acil kullanım listesine alındığı ve aşının Hindistan'da üretilen CovovaxTM aşısının bir orijinal ürünü olduğu da belirtildi.

Her iki aşı için aynı teknolojilerin kullanıldığının aktarıldığı açıklamada aşının iki doz yapılması gerektiği ve aşının korunması için de 2 ila 8 santigrat derece arasında bir soğuk üniteye ihtiyaç olduğu ifade edildi.

dsö Nuvaxovid aşısı acil kullanım onayı