Dudak Ağız Kuruluğu Neden Olur? Nasıl Geçer? Hangi Hastalığın Belirtisi!

TAKİP ET

Bu sene dengesiz mevsim geçişlerinde en çok görülen belirtilerden birisi dudak kuruluğu ve çatlaması oldu. Peki uzmanlar bu durum için ne diyor? Dudak çatlaması ağız kuruması neden olur? Dudak kuruluğu nasıl geçer? Dudak kuruması için evde yapılacak yöntemler nelerdir? Dudak kuruluğu neyin belirtisi göstergesidir?

Reklam
Reklam

Kışın ve yazın sıklıkla görülen dudak ve ağız kuruması bu sene mevsim dengesizliği nedeniyle çok sık yaşanan şikayetlerden birisi oldu.

Peki dudaklarn çok sık kuruması neyin göstergesidir? Dudak kuruluğu ve çatlaması genelde kimlerde görülür?



Genel anlamda dudakladrınız kuruyorsa bu çok fazla tuz tükettiğinizin bir göstergesi olabilir. Dudaklarını yolan kişiler de dudak kuruluğu sıkça rastlanan bir durumdur. Dudak kuruluğu ayrıca diyabet gibi hastalıkların da belirtilerinden biridir. Bu nedenle öncelikle bir doktora görünmesi şarttır.

Peki dudak kuruması nasıl önlenir? 



ATKI


Dudak kurumasını engellemek için kuru ve soğuk havalarda dışarı çıktığınızda dudaklarını kapatacak bir atkı, şal kullanın.

BALSAM

Dudaklarınızı nemlendirmek için balsamlar kullanın. Kozmetik ürünler kullanmıyorsanıuz  evde zeytinyağı ile dudaklarını nemlendirebilirsiniz. Evde organik peelinglerle ölü derilerden dudaklarınızı arındırabilirsiniz.



HAVALANDIRMA

Bulunduğunuz ortamı sürekli olarak havalandırın ve bir kap içerisinde su bulundurun ki ortamdaki nem ve kuru hava azalsın.

SU

En önemlisin günlük olarak ortalama iki buçuk üç litre su için!

TEMİZ HAVA

Temiz hava alın