Düğün evi gibi oldu! TBMM'den geçti! 25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık 2.500 TL verilecek! Hemen başvurun

TAKİP ET

Memurlar, işçiler ve emekliler için bu zamana kadar birçok yeniliklere gidildi. Maaşlar ve sigorta primleri hakkında yapılan onca düzenlemelerden sonra bu kişiler için de düğmeye basıldı. Artık ev hanımları da emekli olabilecek. Üstelik yüksek maaş fırsatıyla. İşte konu ile ilgili detaylar.

Reklam
Reklam

Düğün evi gibi oldu! TBMM'den geçti! 25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık 2.500 TL verilecek! Hemen başvurun... Ev hanımları uzun süredir kendileri için bir şeyler yapılmasını talep etmekteydi. Yıllardır ev içerisinde çalıştıkları halde hiçbir ödenek alamamaklarından şikayetçiler. Hükümet ev içerisindeki huzurun bozulmaması ve ev hanımlarını mağdur etmemek için yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Hazırlanan tasarılar arasında ev hanımlarının emekliye ayrılması da var. Yüksek maaşla emekliye ayrılmak için tek şart evli olmak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! İmzayı attı! Herkese tüm TC vatandaşlarına ödeme bayram öncesi olacak! Ev hanımı, çalışan, çalışmayan alacak




 

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi!


SGK tarafından başlatılan bu girişime göre 25 yıl boyunca evli kalan ev hanımları emekliye ayrılabilecekler. Sigortalı çalışma şartı beklemeksizin herkes bu avantajdan yararlanabilecek. Eskiden çalışanlar eksik kalan primlerini ödemek koşuluyla da emekliye ayrılabilecekler. Bunun için vatandaşlara ödeme kolaylığı da sağlanacak. Hiç çalışmayan vatandaşlar da sigorta işlemlerini dışarıdan başlatarak primlerini ödeyebilecek. 
Emekliye ayrılmak için çok fazla şart sunulmuyor. Yalnızca 25 yıl evli kalan ve 50 yaşını geçen vatandaşlar emeklilik hakkından yararlanabilecek. Bunun için ev hanımlarının halihazırda sigortalı bir işte çalışmaması gerekiyor. Bu şartlar taşındığı müddetçe T.C. vatandaşı olan herkes sigorta primlerini dışarıdan tek seferde yatırarak da hemen emekliye ayrılabilir. 


 

Emeklilik İçin Gerekli Şartlar 


SGK’nın konuyla ilgili hazırladığı düzenlemeyle ilgili ilgi çekici olan konular bulunmaktadır. Ev hanımları eğer daha önce sigortalı çalıştılarsa çalıştıkları gün sayısı ödemeleri gereken primlerden düşürülecektir. Aynı zamanda aylık ödemelerde isteğe bağlı minimum da tutularak asgari ücretli vatandaşların da rahatça emekliye ayrılmaları sağlanmıştır. 

Ev kadınlarına yönelik olarak uzunca süreden bu yana farklı çalışmaların yürütüldüğü biliniyor. Burada özellikle sigorta hizmetlerine yönelik olarak farklı düzenlemenin devreye gireceği ifade ediliyor. Ancak henüz tam da şartların nasıl oluşacağı ve kriterlerin nasıl olduğu da netlik kazanacak gibi.