Dünya bu adamı konuşuyor! Av tüfeği ile Rus savaş uçağını düşürdü

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken dünyada konuşulan önemli bir konu gündemden düşmüyor. Çatışmaların hız kazandığı Avrupa'nın en büyük Nükleer Santrali Zaporojya'nın Patlamasından endişe edilirken Ukrayna Devlet Sınır Hizmeti'nden yapılan bir açıklama herkesi şaşkına çevirdi. Açıklamaya göre Ukraynalı bir vatandaş Rus savaş uçağını av tüfeği ile vurarak düşürdü.

Reklam
Reklam

Rusya Ukrayna Savaşı 178 günü geride bırakırken dünyayı şaşkına çeviren haberlerde gelmeye devam ediyor. Rus işgali altında bulunan Ukrayna'nın kuzeyinde Belarus sınırına yakın bir noktada yaşayan emekli Fedoroviç, Ukrayna için sivil direnişin en önemli temsilcilerinden biri haline geldi. Av tüfeği ile birlikte savaşın başından bu yana orduya destek vermek için direnişe katılan Fedoroviç, Ukrayna Devlet Sınır Hizmeti tarafından yapılan açıklama ile birlikte dünyanın gündemine oturdu.

RUS SAVAŞ UÇAĞINI AV TÜFEĞİ İLE DÜŞÜRDÜ

Ukrayna Devlet Sınır Hizmeti dün yaptığı açıklamada Rusya Ukrayna arasında devam eden savaşın ilk günlerinden itibaren direnişe katılan ve emekli bir vatandaş olan Fedorovych’in Rusya'nın yoğun olarak uyguladığı bombardıman sırasında tüfeği ile düşman hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu. Ayrıca Ukrayna tarafından av tüfeğiyle savaş uçağı düşüren vatandaşa Kahraman madalyası verildi.

AV TÜFEĞİ İLE UÇAK VURULUR MU?

Açıklamanın ardından Ukraynalı sivil vatandaş tüm dünyanın gündemine otururken av tüfeği ile savaş uçağı vurulur mu sorusunun dayanıklı araştırılmaya başlandı. Birçok kişi bu açıklamaya şüphe ile yaklaşarak av tüfeği ile bir savaş uçağının vurulmasının mümkün olmadığını söylüyor.