Dünya bu toplantıya kilitlendi! Rusya-Ukrayna müzakeresi başladı

TAKİP ET

Tüm dünyanın gözü Belarus'ta gerçekleşecek olan Rusya ile Ukrayna müzakeresine çevrildi. İki ülke heyetleri Belarus sınırında belirlenen yerde bir araya geldiler.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle Ukrayna'ya başlatılan işgal girişimi 5. güne girerken Donbas şehrine yönelik başlatılan askeri ilerleyiş başkent Kiev’ kadar devam etti. Ukrayna’ya karşı başlatılan bu savaş sonrası ise çok sayıda ülkeden Rusya'ya peş peşe yaptırım kararları geliyor.



Rusya işgalin 4. gününde müzakere anlaşmaları konuşulmaya başlanırken iki ülke heyetlerini bir araya gelmesi için seçilen adres Kiev yönetiminin ilk etapta gitmek istemediği Belarus oldu. Rusya'dan belirlenen heyetin  Belarus sınırına geldiği bilgisi paylaşıldıktan sonra Ukrayna tarafından seçilen heyet yetkilileri de Belarus'a gitti. 



Interfax haber ajansı tarafından yayınlanan bir haberde Rus müzakerecilerinin Rusya'nın en kısa sürede Ukrayna ile anlaşma konusunda istekli olduklarını aktarırken toplantıdan çıkacak her türlü anlaşmanın iki tarafın da çıkarına olacağı vurgulandı.



Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise heyetin görüşmeler için Belarus sınırına ulaştığı bilgisi paylaşılırken müzakerelerde ana amacın ateşkes sağlanması olduğu belirtildi ve Ukrayna heyetinin Rus askerlerinin ülkeden çekilmesini isteyecekleri ifade edildi.

 

rusya ukrayna müzakeresi belarus müzakere toplantısı rusya ukrayna savaşı