Dünya Kupası final maçı sonrası ödül töreninde skandal hareket

TAKİP ET

Arjantin ve Fransa arasında oynanan karşılaşma sonrası dünya kupası sahibini buldu. Katar'ın ev sahipliğinde yapılan Dünya Kupası'nda Arjantin rakibini penaltı atışları ile mağlup ederek 36 yıl aranın ardından tekrar kupanın sahibi oldu. Arjantinli futbolcular ve taraftarlar mücadele sonrası büyük Sevinç yaşarken tecrübeli kaleci Emiliano Martinez'in sevinci olay oldu.

Reklam
Reklam

Katarın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası finali tarihe damga vuracak bir karşılaşmaya sahne oldu. Arjantin ve Fransa'nın mücadele ettiği Dünya Kupası finalinde 90 dakika 2-2 tamamlandı. Uzatma dakikaları ise 3-3 sona erdi. Dünya Kupası'nın sahibi penaltı atışları sonucunda belli oldu. Seri penaltı atışlarında Arjantin rakibini 4-2 mağlup ederek 36 yıl aranın ardından Dünya Kupası'nı kazandı. Dünya Kupası finali sonrası Arjantin cephesinde büyük bir sevinç yaşanırken Fransa ise hüsrana uğradı.

Karşılaşmanın sona ermesi ile birlikte düzenlenen seramik kupa önce Messi'nin ellerinde yükseldi. Ardından da tüm Arjantinli futbolcular büyük bir coşku yaşadı.

Sevinci geceye damga vurdu

Arjantin'in 2022 Dünya Kupası'ndaki başarısında büyük payı olan ve altın eldiven ödülünü de kazanan kaleci Emiliano Martinez'in sevinci ise geceye damga vurdu. Tecrübeli file bekçisi ödülü aldıktan sonra oldukça garip bir sevinç yaşadı. Sosyal medya gece boyunca bu sevinci konuştu.

İşte o sevinç: