Dünyanın gözü Nato Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 konuyu gündeme taşıyacak

TAKİP ET

Tüm dünya gözünü 28-30 Haziran tarihleri arasında Madrid'de gerçekleşecek olan NATO Zirvesi'ne çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kritik zirvede 30 ülkenin lideri de yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu zirvede 6 konu başlığını gündeme getireceği öğrenildi. Gözlerin çevrildiği zirveyle ilgili Erdoğan'ın gündeme taşıyacağı konu başlıkları da merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

Tüm dünya gözünü 28-30 Haziran tarihleri arasında Madrid’de gerçekleşecek olan NATO Zirvesi’ne çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kritik zirvede 30 ülkenin lideri de yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu zirvede 6 konu başlığını gündeme getireceği öğrenildi. Gözlerin çevrildiği zirveyle ilgili Erdoğan’ın gündeme taşıyacağı konu başlıkları da merak konusu oldu. Merakla beklenen NATO Zirvesi, 28-30 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın başkenti olan Madrid’de gerçekleştirilecek. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek ve 30 ülkenin lideri de zirvede yer alacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu zirvede 6 önemli konu başlığını gündeme getireceği öğrenildi.

6 Konuyu Gündeme Taşıyacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 ülkenin liderinin de katılacağı NATO Zirvesi’nde 6 önemli konu başlığını gündeme taşıyacak. NATO Zirvesi için dosyasını hazırlayan Erdoğan’ın tahıl koridoru, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, Rusya-Ukrayna savaşı, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan adalar sorunu, Suriye’nin kuzeyinde yapılması planlanan operasyon ve küresel ekonomi konularını gündeme getireceği öğrenildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bu savaştan tüm dünya ekonomik açıdan etkileniyor. Devam eden savaşla ilgili Avrupa ülkeleriyle sürekli görüşme halinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi NATO Zirvesi’nde savaşın bir an önce bitmesi için liderlerle görüşme yapacak. Erdoğan’ın gündeme taşıyacağı bir diğer önemli konu ise yine Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan gıda krizi olacak. Türkiye öncülüğünde açılacak olan tahıl koridoru da zirvenin ana gündem maddelerinden biri olacak. Yunanistan’ın hukuk dışı hamleleri, küresel ekonomik kriz ve Suriye’nin kuzeyinde yapılması planlanan operasyon da yine zirvede gündeme gelecek.