Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Koronavirüsün yeni merkezi Avrupa

TAKİP ET

Tüm dünya koronavirüs salgınında önlemleri peş peşe kaldırdı. Ancak Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklama yeniden korku salmaya yetti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada Avrupa'da seyahatlerin ve kalabalık etkinliklerini artması ile birlikte covid-19 enfeksiyonlarından yeniden canlanma merkezinin Avrupa olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Koronavirüsün son durumuna ilişkin Dünya Sağlık Örgütü’nden de yeni bir açıklama geldi. Özellikle etkinliklerin ve seyahatlerin artması ile birlikte Avrupa kıtasının koronavirüsün yeni Merkezi olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü, acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Covid-19 salgınında yeni merkez Avrupa

DSÖ'nün Sağlık Acil Durumları Programı'nın yönetici direktörü Michael Ryan, Covid-19 salgınının son durumuna ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ryan, Avrupa'da şu anda çok yoğun bir hastalık dalgası olduğunu belirtti. zaten Güneydoğu Asya'da ve Doğu Akdeniz Bölgesi'nde de bu dalganın devam ettiğini belirten Ryan, son 2 hafta içinde covid-19 enfeksiyon sayısının küresel olarak %30 arttığını dile getirdi.

Avrupa ve ABD'de vakalar tırmanıyor

Koronavirüs salgını şu anda Avrupa ve ABD'de tırmanışa geçtiğini belirten Ryan, Hindistan'da tespit edilen omicron alt varyantının takip edildiğini de açıkladı. Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, Şu anda küresel anlamda vaka artış olduğunu belirterek bu artışların ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Ghebreyesus, aynı zamanda dünyanın koronavirüs savaşmak için 2022 yılına oranla çok daha iyi durumda olduğunu da sözlerine ekledi.