Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Hızla yükseliyor

TAKİP ET

Yaklaşık 2,5 yıldan bu yana tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını yeniden hortladı. Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyada vaka sayılarının artışa geçtiğini belirtirken, özellikle Japonya'nın geçtiğimiz hafta 969 binden fazla vaka sayısı ile dünyanın en çok covid-19 vakasına sahip ülke olduğunu duyurdu.

Reklam
Reklam

Dünya Sağlık örgütünden koronavirüs salgını ile ilgili yeni açıklama geldi. Özellikle Japonya'da son bir haftada vaka sayısının 1 milyona dayandığını duyuran Dünya Sağlık Örgütü, hemen ardından ise 860 bin vaka ile ABD'nin geldiğini söyledi. Almanya ise 570 bin vaka sayısı ile bu iki ülkeyi takip ediyor ve 3'üncü sırada yer alıyor.

DÜNYANIN EN FAZLA YENİ KORONAVİRÜS VAKASI DA SAHİP ÜLKESİ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada 24 Temmuz tarihine kadar bir hafta içerisinde 969 binden fazla yeni vaka tespit edilen Japonya, dünyanın en fazla yeni koronavirüs Vakası na sahip ülkesi oldu. Japonya'da en bulaşıcı varyant olan omicronun BA.5 alt varyantı yaygın olarak görülüyor. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Japonya Bu dalga ile birlikte covid-19 salgınında 7. dalgayı yaşıyor.

SALGIN GİTMEKTEN ÇOK UZAK

Yaklaşık 2,5 yıldan bu yana tüm dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs salgınının bittiği düşünülmüş Hatta Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke önlemleri neredeyse tamamen kaldırmıştı. Ölüm sayıları geçmişten bu yana değilse de Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre salgın bitmekten hala çok uzak. Hatta Eylül ayında yeniden Maske ve mesafe kuralları gelebilir.