Dünya Superbike Şampiyonası'nda Toprak Razgatlıoğlu'ndan şampiyonluk gururu

TAKİP ET

Dünya Superbike Şampiyonası'na katılan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunun şampiyonu olarak adını ilk sıraya yazdırdı.

Reklam
Reklam

Endonezya'da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası'na katılan  milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunun dünya şampiyonu oldu. Sezonun son ayağında ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyonluk gururunu yaşatan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.



Uluslararası Mandalika Pisti'nde gerçekleştirilen yarışlarda pole pozisyonundan 20 tur süren bir yarışa başlayan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, yarışın bitmesine son 18 tur kala yarışta birinci sıraya yerleşti. Turlar devam ederken liderliği bazen rakiplerine kaptıran Razgatlıoğlu, yarışın bitmesine 12 tur kala tekrar birinci sırada yerini aldı.



Red Bull'un sporcusu olan ay-yıldızlı Toprak Razgatlıoğlu, son 7 turda üçüncü sırada yer alırken son 2. turda tekrar ikinci sırada ilerledi. Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımı ile son tura 2. sırada başlayan milli sporcumuz Endonezya'da ilk yarışında damalı bayrağı ikinci sırada geçti ve organizasyonda dünya şampiyonu oldu.



Endonezya'da düzenlenen yarışta Kawasaki pilotu Jonathan Rea, yarışı birinci sırada bitirirken Ducati pilotu Scott Redding ise yarışı üçüncü olarak tamamladı.


 

toprak razgatlıoğlu dünya superbike şampiyonası şampiyon