Dünya üzerinde girilmesi imkansız ve yasaklı olan 10 yer

TAKİP ET

Dünyada, girişi yasak olan sadece belli başlı kişilerin girebildiği yerler vardır. Bu alanlar girilmesi yasak olduğundan ötürü daha çok gizem içerir ve birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Bu yüzden de özel izinlerle giriş sağlanabilmektedir. İşte girilmesi yasak olan 10 yer...

Reklam
Reklam

Girilmesi yasak olan 10 yer

Dünyada özel olarak bilinen ve girişlerin yasak olduğu sadece özel izinli kişilerin girebildiği yerler vardır. Bu yerlerde önemli belgeler, bilgiler ve rezervler saklanmaktadır. Bazıları ise güvenlik için vardır. Bu alanlara sadece belli kişiler onun dışında da özel izin alan kişiler girebilmektedir. Hepsinin üst düzey güvenlik önlemleri vardır. Dolayısıyla izin dışında girmek imkansızdı.

Haven Co: İngiltere

Fort Knox: ABD

Bölge. ABD

Mormon Kiliselerindeki Gizli Depo: ABD

New York Federal Rezerv Bankası. ABD

Bold Lane Otopark: İngiltere

Tunnen Nehri: Kuzey Kore

Kore Askerden Arındırılmış Bölge

The Greenbrier: ABD

Cheyyenne Dağı: ABD

1.Haven Co

Bu bölge İngiltere’de bulunmaktadır. II. Dünya Savaşı esnasında Alman uçaklarının saldırılarına karşı korunmak amacı ile denizin orta kısmını inşa edilmiş bir kaledir. Bu kalenin en önemli özelliği ise kendi kendini yönetebiliyor olmasıdır. Bu kaleye girişler ise yüksek zümre ile sınırlıdır. Yalnızca personel, yatırımcılar ve İngiltere Kraliyet Ailesi üyeleri girebilmektedir. 2008 yılında kapatılan bu bölgede neyin korunmaya çalıştığını ise az kişi bilmektedir.

2. Fort Knox

Bu alan ABD’de bulunmaktadır. Normalde ordu kampı olarak tasarlanmıştır ancak altın rezervlerini ve tarihi eserleri de koruma görevini üstlenmektedir. Üst düzey güvenlik tedbirleri ile korunan bu kalenin kapısı 22 ton ağırlığa sahiptir. Bunun yanı sıra kalenin etrafında göz ile görülmeyecek birçok güvenlik kamerası vardır.

3.51. Bölge

Bu alan da Fort Knox gibi ABD’de bulunmaktadır. Burası çok gizli havacılık geliştirme ve test bölgesi olarak bilinmektedir. Tam olarak da Nevada çölünün ortasında yer almaktadır. Bu alanında güvenliği oldukça sıkıdır. Yüzlerce sensör ve asker ile koruma altında tutulmaktadır. Bu alana izinsiz girildiği takdirde bölgeyi koruyan askerlerin öldürme izni vardır. Ameri Birleşik Devletleri Başkanı bile bu alana özel izin ile girebilir.

4.Mormon Kiliselerindeki gizli depo

Bu gizli depo da ABD’nin Utah eyaletinde bulunmaktadır. Burası yerin 600 metre altında yer almaktadır. Bu depoda dünyanın en geniş soyağacı kayıtları ve tarihi bilgiler saklanmaktadır. Buranın da güvenliğine çok önem verilmektedir ve çevredeki ısı değişikliğine ve harekete duyarlı sistemler bulunmaktadır.

5.New York Federal Rezerv Bankası

ABD’de bulunan bu yer deniz seviyesinin 60 metre altında yer almaktadır. Burada dünya üzerindeki altın rezervinin %25’i korunmaktadır. Güvenliği sağlamak için de bankanın çevresinde özel yetiştirilmiş keskin nişancılar vardır.

6.Bold Lane Otoparkı

Bu otopark İngiltere’de bulunmaktadır. İngiltere’nin en güvenli otoparkı olan Bold Lane’e bilet almadan girilemez. Otoparktaki tüm araçlar yüksek güvenlik içinde korunmaktadır.  Güvenliği sağlamak için harekete bağlı sensörler ve alarm sistemi vardır. Alarm çaldığında tüm otopark kilitlenir. Bu doğrultuda hırsız girse bile ki girmesi imkansız çıkamaz.

7.Tunnen Nehri

Kuzey Kore’de bulunan bu nehir, Rusya’dan Kuzey Kore’ye yol oluşturmaktadır. Yüksek güvenlik önlemi ile korunan nehre gezi için girenler Kuzey Kore askerleri tarafından korunmaktadır.

8.Kore askerlerinden arındırılmış bölge

Burası Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yer alan bir adadır. Ada, 250 metre uzunluğa ve 4 kilometre genişliğe sahiptir. Bu ada dünya üzerinde en çok silah ve asker bulunan adadır. Sınır boyunca çok iyi korunan bu ada en iyi korunmuş rezervlerden biri olmuştur. Burada nesli tükenmek üzere olan hayvanlar ve doğal bitkiler bulunmaktadır.

9.The Greenbrier

ABD’de bulunan bu bölge Greenbrier Hotel’in altında yer almaktadır. Bu alanın inşa edilme amacı ,se nükleer saldırı olduğu takdirde Amerikan kongre üyelerinin ve başkanın 30 yıl saklanmasına imkan vermektedir. Her tür yiyecek ve içeceğin bulunduğu bu yerde 25 ton ağırlığında nükleer patlamaya dayanıklı kapı vardır.

10.Cheyenne Dağı

ABD’de bulunan bu dağın en önemli özelliği Amerikan Uzay Komutanlığı ve Kuzey Amerika Ordusuna ait olmasıdır. Bu dağ saf granit ve çelikle korunmaktadır. Bunun yanı sıra dağın içinde özel tüneller vardır

 

 

dünyadaki yasaklı yerler dünyada girilmesi yasak yerler dünyada yasak olan yerler