Dünya'ya çarparsa bir şehir tamamen yok olacak

TAKİP ET

Dünya ile Ay arasından geçecek olan dev asteroidin Dünya'ya çarpması halinde bir şehrin tamamen yok olacağı söylendi. Bilim insanları tarafından tespit edilen asteroidin Dünya'ya çarpmadan geçmesi umuluyor. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Dünya’ya çarpması halinde bir şehri yok edebileceği söylenen asteroidin Dünya ile Ay yörüngeleri aralığından geçeceği hesaplanıyor.

2023 DZ2 asteroidi Pazar günü geçecek!

NASA’dan öğrenilen ve BBC’nin yaptığı habere göre Dünya ile Ay yörüngeleri arasından bir asteroidin geçeceği tespit edildi. Eğer geçip gitmez ve dünyaya çarparsa bir şehrin tam anlamıyla yok olacağı söylendi.

1 ay kadar önce keşfedilen 2023 DZ2 adındaki asteroidin çapı 40 – 90 metre kadar. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda Cumartesi günü Ay’ın 515 bin km mesafesinden geçişini yapacak. Dünya’ya 68 bin kilometre mesafeden geçecek olan asteroid pazar günü (yarın) TSİ 02.30’da tam olarak saatte 28 bin kilometre hızla geçecek.

NASA “10 yılda bir...”

NASA (Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi) ise böyle bir asteroidin geçişine ancak 10 yılda tanık olunacağını ifade etti.

Dünyaya çarpma ihtimaline dair ise Avrupa Uzay Ajansı’nın gezegen savunma departmanı sorumlusu Richard Moissl “İhtimal olmadığını” belirtti.

Canlı izlenebilecek

2023 DZ2 asteroidinin geçişi ise Virtual Telescope Project (Sanal Teleskop Projesi) web adresi üzerinden canlı şekilde Dünya’ya yakın geçeceği belirtildi.