Dünya yeni bir savaşın eşiğinde, Çin'in hamlesi gerginliği tırmandırır

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna Savaşı dünyayı yakından bilgilendirirken Çin'in yaptığı hamle sonrası yeni bir savaş kapıya dayandı. Hindistan'dan yapılan açıklamada hepsi savaş uçaklarının sınır hattına yakın uçuş yaptığı ve gerginliğin arttığı iddia edildi. Savaş söylemleri bu gelişme sonrasında daha da arttı.

Reklam
Reklam

Hindistan basınında yer alan haberlere göre Çin savaş uçakları sınır hattına çok yakın uçmaya başladı. Hükümet yetkilileri, savaş uçaklarının Fiili Kontrol Hattı'na (LAC) yakın uçtuğu ve güvenliği ihlal ettiği iddiasında bulundu.

İKİ ÜLKE ARASINDA İPLER GERİLDİ

Hindistan ve Çin arasında Geçtiğimiz günlerde himalayalardaki sınır ihtilafının çözülmesi için görüşmeler yapılmıştı. Ancak bu görüşmelerin hemen ardından Çin savaş uçakları sınır hattına yakın uçuş yapmaya başladı. Taraflardan yapılan açıklamada 18 Temmuz tarihinde yapılan görüşmelerde mutabık kalındığı bildirilmişti. Ancak bugün yaşanan yeni gelişme ile birlikte dünyada Savaş söylemleri de arttı.

20 ASKER ÖLMÜŞTÜ

Hindistan ve Çin arasında Geçtiğimiz günlerde çıkan bir çatışmada 20 Hint askeri Hayatını kaybetmişti. Çatışmanın ardından taraflar 18 Temmuz tarihinde bir araya gelmiş ve sınır güvenliği için görüşmeler yapmıştı. Sahada Güvenliği ve istikrarın sürdürülmesi konusunda İki taraf da mutabık kalmıştı ancak Çin'den gelen bu hamle ile birlikte savaşta kapıya dayandı.

ÇİN HİNDİSTAN SAVAŞI ÇIKAR MI?

15 Haziran tarihinde yaşanan çatışmada Çin'in de 4 askerin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. İki ülke çatışmalar sonrası sınırda teyakkuz haline geçerken Hindistan'ın bölgeye Füze Savunma sistemi yerleştirdiği iddia edilmişti. Yaşanan son gelişmelerin ardından dünyanın en büyük ordularına sahip 2 ülke arasında çıkacak bir savaş dünyayı endişeye sürükledi.