Dünyada sadece 12 kişide görüldü! Hamileyken hamile kalan annenin bebekleri büyüdü

TAKİP ET

Hamileliğinin birinci ayında farklı yumurtasında yeniden döllenme olan ve 2. kez hamile kalan İzmirli Sevinç Çelik, Poyraz ve Ayaz adını verdikleri 'süperfetasyon' bebeklerini büyüttü.

Reklam
Reklam

İzmir Urla'da gerçekleşen mucizevî olayda Ender ve Sevinç Çelik çifti, 2017 yılının şubat ayında hamileliklerinin 1. Ayında tekrar hamile kaldığını öğreniyorlar. Oldukça şaşıran çift farklı bir yumurtasında yeniden döllenme olduğu ve ikinci kez hamileliğin başladığı anlaşıldı. Yaşanan duruma ‘süperfetasyon' adı verildiğini ve dünyadaki 12. vaka olduklarını öğrendi.

Şimdi 5 yaşını dolduran Poyraz ve Ayaz ismindeki bebeklerini İlk çocukları Lina ile büyütmeye devam ediyorlar. Yaşadıkları süreci fantastik olarak nitelendiren Çelik yaşadıklarını kitaba döktü.

Yaşadıkları ilginç süreci anlatan Çelik, “Bir aylık hamileyken tekrar hamile kaldığımı öğrendim. Süperfetasyon tanısı konuldu. Bu vakanın dünyada sadece 11 kişinin başına geldiğini, bizim ise 12. vaka olduğumuzu öğrendik. O dönem çok şaşırdık, korktuk. 1 yaşlarında bir kızım daha vardı. İkiz gebelik gibiydi ama aslında ikiz gebelik değildi. Ailemizde de hiç ikiz gebelik durumu yoktu. Tahmin etmediğimiz bir şeydi. Dolayısıyla hem heyecanlı hem de ürkütücü bir süreçti. Poyraz ve Ayaz ekim ayında 5 yaşında olacak. Ben ilk Poyraz'a hamile kalmıştım. Bir ay sonra da Ayaz'a hamile kaldım. Ancak ikisi de aynı gün doğdu. Kucağıma ilk kez Poyraz'ı getirmişlerdi. Ayaz'ın getirilmediğini gördüğümde korkmuştum. Ayaz 1 kilo 500 gram doğmuştu ve 20 gün kuvözde kaldı. Şu an Ayaz'ın gelişimi Poyraz'a göre daha geride. Şu anda onun gelişimini takip ediyoruz” dedi.
Uzmanlar yaşanan bu durumun oldukça az rastlanan bir vaka olduğunu ifade ederken anne karnında bir bebek varken tekrar yumurtlaması, yumurtayla spermin birleşmesi, rahme yerleşmesi beklenen bir durum olmadığını ifade ediyor. Daha önce dünyada sadece 11 vaka varken 12. Vakanın Türkiye’den çıktığı belirtildi.Daha önce en son vakanın Avusturya'da bildirilmiş olduğu öğrenildi.

 

İzmir süperfetasyon