Dünyadaki ilk metaverse projesi Türkiye'ye geliyor! Türkçe metaverse…

TAKİP ET

3,9 milyar dolarlık pazar hacmiyle dünyadaki ilk metaverse projelerinden olan The Sandbox, Türkiye piyasalarına geliyor. The Sandbox'ın Kurucu Ortağı ve COO'su Sebastien Borget açıklamasında, 'Türkiye'ye ve Türk halkına ekip olarak özel Türkçe metaverse dünyası oluşturmak için kolları sıvamış durumdayız' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

The Sandbox, 2012 senesinde Pixowl tarafından oluşturuldu. The Sandbox, 300’den fazla çalışanıyla 7 ülkede bulunuyor. Son olarak şirket, Türkiye pazarına gireceğini açıkladı.

“Metaverse dünyasında Türkiye’yi ilk 3’e taşıyacağız”

The Sandbox’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Sebastien Borget, açıklamasında Türkiye piyasasına giriş yapacaklarını duyururken, kripto ve oyun pazarı odağında ilgi ve bilgili bir nüfus olmasının motivasyonlarını arttırdığını belirtti. Sözlerin, “Türkiye değerli bir konuma sahip. Teknolojiyi yakından takip eden, yeniliklere açık bir halkı var. Yeni dünyalar oluşturan bir ekibin en değer verdiği kullanıcı profiline sahip” dedi.



Borget, “Türkiye’ye ve Türk halkına özel Türkçe metaverse dünyası oluşturmak için kolları sıvadık. Kısa zaman önce Türkiye operasyonumuzun başına oyun ve teknoloji dünyasında tanınan profesyonellerden Arslan Kiran’ı getirdik. Kendisi Almanya, Türkiye ve Mena Bölgesi’nde sorumlu yönetimiciz. Oyun ekosistemi, sanatçılar, geliştiriciler başta olmak üzere metaverse dünyasının en saygın ve popüler markasıyla işbirliği olmak isteyenleri, ekimizle birlikte bu özel dünyaya dahil edilmesi için çalışmaları sürdürecek. İki yıl gibi bir sürede Türkiye’nin metaverse dünyasında en değerli üç ülkeden birisi olmasını hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Özel bir dünya

The Sandbox, Almanya, Türkiye ve MENA Bölgesi Direktörü olan Arslan Kiran, Türkiye için oluşturulacak metaverse dünyasında bulunmak isteyen sanatçılar, stüdyolar, markalar ve geliştiricileri kabul edebileceklerini açıklarken, programlarını hızlıca devreye aldıklarını da ekledi. İş birliği yapmak isteyen, bu dünyayı merak eden bütün profesyonellere kapılarının açık olduğunu duyurdu. Türk kullanıcılarının kendi dillerinde hareket ettiği, konserlere gittiği, oyun oynayarak iş yaptığı, düzenlenen konferans, sanat festivallerine katıldığı ve aynı zamanda yatırım yaparak kazandığı özel bir dünya olacağını da konuşmasında söyledi.