Dünyanın en güzel restoranları

TAKİP ET

Bazıları için, Monet veya Picasso gibi büyük sanatçıların eserleri kadar etkileyici: dünyanın önde gelen restoranları ve mutfak sanat eserleri. Barselona'dan Kopenhag'a, dünyanın en iyi restoranlarını burada seçiyoruz. Artı: bunun cüzdanınız için ne anlama geldiğini yani fiyatlarını anlatıyoruz.

Noma, Kopenhag, Danimarka

Noma sadece bir restorandan daha fazlasıdır, dünyanın en popüler yemek mekanlarından birinde bir kurum, bir buluşma yeridir. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki restoran, 2014'ten bu yana dördüncü kez dünyada 1 numara seçildi. Aslında, Dünyanın En İyi 50 Restoranı'nın kuralları, önceki 1 Numara'nın yeniden seçilmesinin artık mümkün olmadığını belirtiyor. Yine de, René Redzepi'nin önderliğinde noma, zirveye geri döndü. Bunun nedeni 2018'den bu yana yeni bir yönelim var. Yurtdışında birkaç pop-up istasyonun ardından noma, Christianshavn surlarındaki yeni evine taşındı. René Redzepi ve ekibi, yüksek karbon ayak izinden kaçınmaya özellikle dikkat ederken, ilerici mutfağı bölgesel, Kuzey mutfağına odaklanan sürdürülebilir uygulamalarla birleştiriyor. Noma, zamanın ruhuyla gider ve bunu uzun yıllar yaptı. Dünyanın en iyi restoranında masaya oturup unutulmaz saatler yaşamak istiyorsanız menü için kişi başı yaklaşık 380€ ödemeniz gerekiyor.

Sardunya- Kopenhag, Danimarka

Dünyanın en iyi ikinci restoranı, Danimarka metropolü Kopenhag'ın merkezinde de bulunabilir. Özel bir konum – Sardunya, 1. FC Kopenhag ve Danimarka milli takımına ev sahipliği yapan Parken Stadyumu'nun 8. katındadır. Şef Rasmus Kofoed'in yemek performansları sırasında konuklar, boydan boya resim pencerelerinden bitişikteki parkın ağaç tepelerinin, Kopenhag'ın yeşil bakır çatılarının ve Öresund'un yel değirmenlerinin manzarasının keyfini çıkarabilirler. Kofoed'in menüleri öncelikle çeşitli küçük, ayrıntılı yemekler ile karakterize edilir. Masa rezervasyonu yaptırabilen şanslılar için menü de 380 € civarında.

Asador Etxebarri- Axpe, İspanya

İlk bakışta bir asadorun, yani tüm yemeklerin ızgarada pişirildiği bir restoranın, dünyanın önde gelen gastronomi tapınaklarından biri olması pek olası görünmüyor. Bir arada hem sahibi hem de baş aşçısı olan Victor Arguinzoniz, İspanyol Bask ülkesindeki Asador Etxebarri'si ile kendini dünya gurme haritasına yerleştirdi. Bir ateş ustası olarak, eski teknikler kullanılarak eşsiz bir yüksek mutfak deneyimi yaratılır. Arguinzoniz'in tabakları, kendi icat ettiği ve ızgara yüksekliğinin optimum şekilde değiştirilebilmesine olanak tanıyan bir makara sistemi sayesinde, eğlenceden tatlıya kadar pişirme mükemmelliğine ulaşıyor. İspanya'nın kuzeyindeki bu özel yemek deneyimi, menü başına 209 Euro'ya kadar düşebilir.

Merkez - Lima, Peru

Peru mutfağı uzun zamandır dünya menüsünde bulabileceğimiz en iyilerden biri olmuştur. O halde, başkent Lima'dan bir restoranın da Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde bulunmasına şaşmamalı. Şef çift Virgilio Martínez ve Pía León tarafından işletilen Central restoran, yemekleriyle Peru'ya bir övgü niteliğinde. Peru sularından tarak ve kalamardan Kutsal Vadi'den göbek domuzuna kadar, tabakları Peru geleneklerini çağdaş zamanın ruhuyla kutlar. Restoranın kendi sebze bahçesine hayran olmak bile Central'ı ziyaret etmeyi haklı çıkarabilir. Burada, çiftin yaratıcı tabak kompozisyonlarında her zaman yolunu bulan 100'den fazla bitki türünü keşfedebilirsiniz. Merkezde menü fiyatı 100-120€ civarında.