Dünyanın en misafirperver ülkeleri belli oldu! Bakın Türkiye kaçıncı sırada

TAKİP ET

Dünyanın en misafirperver ülkeleri sıralaması belli oldu. Tarihi, yemek kültürleri, yaşam standartları ve bazı ilginç özelliklerinin yanı sıra bir ülkeyi ziyarette en dikkat çekici özelliklerden biri de misafirperverliği oluyor. Bir ülke ziyaretinde en ilgi çeken nokta ne kadar misafirperver olunduğu. 2022 yılının en misafirperver ülkeleri sıralaması da belli oldu. Bu sıralamada gözler büyük bir merakla Türkiye'ye çevrildi. 

Reklam
Reklam

2022 yılında misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan misafirperver ülkeler sıralaması belli oldu. Yıl bitmeden en iyi misafirperver ülkeleri sıralaması da açıklandı. Bu sıralamada en merak edilen ülke ise Türkiye oldu. Hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve cömertliğiyle bilinen Türkiye, listede yerini alan ülkeler arasında. İşte 2022 yılının en misafirperver ülkeleri ve Türkiye’nin bu listedeki sıralaması…

2022 YILININ EN MİSAFİRPERVER ÜLKELERİ

2022 yılını geride bırakarak 2023 yılına merhaba demeye hazırlanırken yılın en iyi misafirperver ülkeleri açıklandı. CNN Travel, 2022 yılının en iyi misafirperver ülkelerini açıkladı. Listede Türkiye’de var. Listenin en son sıralarında ise Myanmar (Burma), Sudan, Cezayir, Butan, Türkmenistan ve Afganistan yer alıyor. 

1.    SIRADAKİ ÜLKELER

-    Bolivya

-    Angola

-    Cibuti

-     Gine

-    Maldivler

-    Komor Adaları

-    Somali

-    Doğu Timor

-    Malavi

-    Katar

-    Mikronezya

-    Burundi

-    Gine-Bissau

-    Nijerya

-    Tuvalu

-    Samoa

-    Gabon

-    Fildişi Sahili

-    Güney Sudan

-    Demokratik Kongo Cumhuriyeti

-     Ruanda

-    Kamboçya

-    Etiyopya

2.    SIRADAKİ ÜLKELER

-    Seyşeller

-    Togo

-    Uganda

-    Yeşil Burun Adaları

-    Moritanya

-    Surinam

3.    Sırada ise Palau, Dominika, Madagaskar bulunuyor. 4. sırayı Malezya alıyor. 5. sırada Lesotho, 6. sırada Haiti, 7. sırada Mozambik ile Sri Lanka, 8. sırada Saint Vincent ile Grenadinler, 9. sırada Nepal ile İran yer alıyor. Listenin 10. sırasında Kenya, 11. sırasında Barbados, 12. sırasında Küba ile Mauritius, 13. sırasında Laos ile Tanzanya, 14. sırasında Bangladeş, 15. sırasında Ekvator, 16. sırasında Singapur ile Nikaragua, 17. sırasında Gambiya, 18. sırasında Filipinler, 19. Sırasında Filistin bölgeleri, 20. Sırasında Hindistan, 21. Sırasında Hong Kong, 22. sırasında Zimbabve ile Saint Luica, 23. sırasında Ürdün, 24. sırasında Özbekistan, 25. sırasında Ermenistan, 26. Sırasında Zambiya, 27. Sırasında Sierra Leone, 28. Sırasında Senegal, 29. sırasında Türkiye-Jamaika-Bahamalar ve 30. sırasında Panama-Vanuatu-Saint Kitts- Nevis yer alıyor. Listenin sonuna doğru 31. sırada Mısır, 32. sırada Fiji-Antigua-Barbuda-Grenada, 33. sırasında Güney Kore, 34. sırasında Kosova, 35. ve son sırada ise Belize bulunuyor.