Dünyanın ihtişamlı ve bir o kadar pahalı 10 restoranı!

TAKİP ET

Herkes için yemek yemek ortak bir kavram, lezzetli şeyleri tatmak ve denemek oldukça sevilen bir durum. Bu lezzeti sunan yerleri keşfetmek ve farklı restoranların tadını çıkarmak da bir o kadar sevilen durumlardan birisi. Peki, adını dünyaya duyurmuş ve hem ihtişamıyla hem de pahalı fiyatlarıyla dünyanın ilk sıralarında yer alan restoranlar hangileri?

Reklam
Reklam

Dünyanın asla sonu gelmeyecek iki sektöründen birisi sağlıkken, diğeri de yemek sektörü olabilir. İnsanların varlığını devam ettirdiği süreç boyunca bu sektörlerin sonu gelmeyecektir. Yemek sektörü kültürlere, ülkelere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde binlerce restoran varken fiyat, performans, lezzet, sunum, görsellik gibi birçok faktörle dikkat çeken çok göz önünde, seçkin yerler olabiliyor. Haberimizin detaylarında dünyanın ilk 10 sırasında yer alan restoranlara göz atalım…

En ihtişamlı ve en pahalı 10 restoran:

Maldivler, Ithaa UnderseaIthaa Undersa, dünyanın ilk su altı restoranı olarak biliniyor ve Rangali adasında bulunuyor. Kişi başı minimum 320 dolar gibi bir fiyatla lezzetlerini sunuyor. Hint okyanusunun beş metre altındaki bu restoran anlık olarak 14 kişiyi ağırlayabiliyor. Rezervasyon için Condrad Rangali’de kalıyor olmanız gerekiyor.

Tokyo, Aragawaİçerikleriyle ön plana çıkan restoran, eski bir ofis binasının bodrumunda yer alıyor. Yemekler isteğinize göre şekilleniyor, genelde 260-370 dolar aralığında fiyatları değişiyor. Sığır eti bu mekanın öne çıkan lezzetlerinden.

Tokyo, Kitcho ArashiyamaKaliteli malzemelerle on çeşit tadım menüsü sunuyor. Hoş tasarımı ile üç Michelin yıldızına sahip olan bu yer Japonya’nın altı restoranı içinde en iyi olarak tanınıyor. Yemek sunumu ve sunumlar arasındaki zamanlamaya çok dikkat eden restoranda 350-450 dolar arasında bir fiyat ödüyorsunuz.

Paris, Guy SavoyMichelin yıldızlarıyla öne çıkan restoran ağırlıklı olarak et odaklı çalışırken 13 çeşit sunum menüsüyle karşınıza çıkıyor. İçecek olmadan bir kişi için 636 dolar gibi fiyatlandırması var.

İsviçre, Restaurant De L’Hotel De VilleDünyanın en iyilerinden birisi olan bu restoranda 415 dolar ödeyen bir kişi 40 sayfalık şarap listesiyle karşılaşıyor. Üç Michelin yıldızı bulunuyor ve Frank Giovani gibi olağanüstü deneyimleri seven bir kişilik tarafından yönetiliyor.

Paris, Maison Pic ValenceÇok uzun zamandır ailenin yönettiği restoranı şu an Sophie Pic yönetiyor. Üç Michelin yıldızı olan restoranın görsel anlamda ve lezzet anlamında iddiası yüksek. Şu an 130. Yılını geçiren restoran bir kişi için 445 dolar.

New York, MasaSadeliğin ortasında lezzete odaklanan bir menüyle müşterilerine hizmet veren restoran kişi başı yaklaşık 600 dolar bazında. Ünlülerin uğrak yeri olarak bilinen restoran, özellikle suşi anlamında dünyanın en iyilerinden.

Çin, UltravioletDünyanın en elit restoranı olan Ultraviolet, 10 kişilik tek bir masa ile hizmet veriyor. 900 dolar gibi fiyatla 10-20 yemek türünü müşterisine sunuyor. Yemek türlerinin farklılığı ve özel kısımları vurgulamasıyla, arka plandaki ses ve görsel efektlerle yemekten keyif almaya odaklanan nezih bir restoran.

New York, Per SeSunum konusunda çok hassas ve enfes lezzetleriyle genelde Fransız ve Amerikan mutfağını barındıran restoran 19 masaya sahip. Central Park ve Colombus Park manzaralarıyla hizmet sunan restoran şarap konusunda çok zengin; 2000’den fazla şarap çeşidi sunuyor.

Ibiza, SublimotionKişi başına 2380 dolar gibi bir fiyatla dudak uçuklatan bu mekan Haziran ve Eylül arasındaki aylarda açık. 25 farklı profesyonelin oluşturduğu bir ekip size 20 çeşit tadım menüsü ile 3 saat hizmet sunuyor. Yemeği ve eğlenceyi birlikte sunmayı amaçlayan seçkin bir restoran olarak hizmet sunuyor.