Dünyayı korkutan haber geldi! Koronavirüsün yeni çeşidi belli oldu. Demicron nedir, belirtileri nelerdir?

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının da sular durulmuyor. Covid-19 salgını üzerinden varyantlar çoğalmaya başladı. Tüm hızıyla yayılmaya devam eden virüs için Delmicron varyantı herkesi korkuttu. Delmicron Omicron'dan farkı nedir? sorusu sıkça sorulurken Delmicron korkusu tüm dünyayı sarmaya başladı. Yeni oluşan Delmicron varyantı hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Kısa süre önce koronavirüsün varyantı olarak anılan Omicron araştırılmaya başlanırken, gözler Delmicron varyantına çevrildi. Delmicron nedir, belirtileri nelerdir, bulaşıcı durumu nasıl? soruları hız kazanarak sorulmaya başladı. Delmicron hakkında araştırmalar hızla yayılmaya başladı. Korkulu rüya haline gelen koronavirüsün yeni varyantı Delmicron hakkında detaylar...

Delmicron nedir? 

2 yıldır dünya geneli savaş altında olduğumuz Covid-19 varyantları yayılmaya başladı. Bu zamana kadar karşımıza çıkan Delta, Alfa, Beta, Omicron gibi varyantlarla mücadele devam ederken adından kısa sürede bahsettiren Delmicron koronavirüs varyantı olarak bilinmemektedir. İki varyant sonucu ortaya çıkan yeni virüs olan Delmicron Avrupa ve ABD'de hızla yayılmaya başladı. 

Delmicron içerisinde hem Delta hem de Omicron varyantlarına dair özellikleri taşımaktadır. Ciddi hastalığa yol açabileceği düşünülen Delmicron hakkında araştırmalar başlatıldı. Nisan ve Haziran ayları arasında adını duyuran Delta varyantı milyonlarca can aldı. Delta varyantı sonucu hastanede yatan ve ölüm sayılarında ciddi artış görüldü. Varyant sonucu kişide bıraktığı durumlar da sıkça rastlanıldı. 

Omicron varyantı ise kısa süre önce Güney Afrika'da görüldü. Delta varyantına göre semptomlarının daha az olduğu görülmektedir. Bulaşıcı hızının oldukça fazla olması halinde hastane yatışlarında artış görülmemektedir. Omicron varyantının belirtileri ise boğaz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk olarak görülmüştür. 

Delmicron belirtileri nelerdir? 

Omicron varyantına boğaz ve baş ağrısı görülürken, Delta varyantında ciddi belirtiler görülmüştür. Delta varyantı sonucunda enfeksiyonu saç dökülmesi ve kas ağrısı kimi kalıtsal durumlara rastlanıldı. Demicron ise iki varyantından oluşması nedeniyle son derece bulaşıcı ve ağır semptomlara sahiptir. 

Delmicron nedir delmicron belirtisi nedir delmicron