Duygu Delen cinayetinde yargılanan Mehmet Kaplan'a beraat kararı verildi!

TAKİP ET

Gaziantep'te bir apartmanın penceresinden düşen ve hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli ölümü üzerine 'kasten öldürme' suçlamasından yargılanan Mehmet Kaplan için mahkeme heyeti son kararını verdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep'te yaşayan 19 yalındaki Duygu Delen'in şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 'kasten öldürme' suçlamasıyla yargılanan Mehmet Kaplan, Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilecek olan karar duruşması için hakim karşısına çıktı. 



Duruşmada sanık olarak yer alan Mehmet Kaplan, savunmasını Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden yaparken sanık Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut ile Delen ailesinin avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Karar duruşması aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına Av. Şafak Nur Atmaca ile Ankara Barosu ve Gaziantep Barosu avukatları tarafından da takip edildi.

Avukat ve müşteki beyanları sonrasında savcılık makamı esas hakkında mütalaasını tekrarlarken sanık Mehmet Kaplan'ın 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasında beraatine karar verilmesini sanığın "hakaret" ve "konutta yağma" suçlamalarından ceza almasını talep etti. Kaplan'ın uyuşturucu madde kullanmasından dolayı öfke kontrolü sorunu olduğu, kıskançlıktan dolayı da maktul Duygu Delen'e geçmiş zamanda darp uyguladığı, maktulün boğazını sıktığını mütaalasında açıklayan savcı üzerine atılı "çocuğu kasten öldürme" suçlamasından da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğini belirtti.



Cinsel istismar ve kasten öldürme suçlamalarından yargılanan Mehmet Kaplan hakkında kararı açıklayan mahkeme heyeti, Kaplan'ın söz konusu suçlamalardan beraatine karar verirken hakaret ve yağma suçlamalarından 10 yıl hapis cezasına hükmederken verilen hükümle birlikte tahliye edilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme kararının açıklanmasının hemen ardından Delen'in ailesi sinir krizi geçirirken annesinin bayıldığı görüldü. Sanık Mehmet Kaplan'a "Katil" diye bağıran baba Şenel Delen gözyaşları içinde kaldı.

 

duygu delen mehmet kaplan beraat kararı tahliye kararı