Duygu Delen öldürüldü mü? Adli tıp raporunda flaş ayrıntı..

TAKİP ET

Gaziantep'te erkek arkadaşının evinden düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in şüpheli ölümü üzerine açılan davada, Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu tarafından hazırlanan rapor Gaziantep 10 Ağır Ceza Mahkemesine sunulurken 17 yaşındaki genç kızın düşmeden önce canlı olabileceği, düşüş pozisyonun da değişiklik olabileceği aktarıldı.

Reklam
Reklam

Gaziantep'te yaşayan 17 yaşındaki Duygu Delen, erkek arkadaşının evinin penceresinden şüpheli şekilde düşmüş ve hayatını kaybetmişti. Duygu Delen'in ölümü ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Gaziantep 10 Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep etmişti. Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu ise mahkemenin istediği raporu hazırlayarak dava dosyasına sundu.


Mahkemeye gönderilen adli tıp raporunda maktul Duygu Delen'in düşmesi sırasında canlı olduğu belirtirken, yüksekten düşme eyleminin yaşandığı sırada tellere olan temasından dolayı da düşüş pozisyonunda değişiklik olabileceği aktarıldı.


DÜŞTÜ MÜ, ATILDI MI?

30 uzman tarafından hazırlanan raporda, maktulün ölmesine neden olan travmatik durumun hepsinin yüksekten düşme ile mümkün olduğu belirtildi ve düşmeden önce ayrıca bir travmaya maruz kalıp kalmadığının da bilinmediği aktarıldı. Yüksekten düşmesinin kendi iradesi ile mi yoksa bir başka etkenle mi meydana geldiği ise mevcut verilerle bilinemediğinin belirtildiği raporda, maktulun otopsisinde sağ kol ve sol bacakta ray şeklinde tarifi yapılan ekimozların yüksekten düşmenin hemen ardından zemine çarpmanın etkisiyle olacak nitelikte olduğu, olayın meydana geldiği dairenin bir alt kat balkonundaki çamaşır tellerine teması sonrası da düşüş pozisyonunda bir değişiklik meydana gelebileceği ifade edildi.

 

duygu delen adli tıp raporu duygu delen öldürüldümü