Düzce'de deprem sonrası hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

TAKİP ET

Düzce'de geçtiğimiz hafta meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 5,9 şiddetindeki depremin ardından hasar gören binalarda yıkım çalışmaları sürüyor.

Reklam
Reklam

Düzce'de geçtiğimiz hafta 5,9 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Depremin artçı sarsıntıları hala devam ederken Düzce'de yıkım kararı verilen yapılarla ilgili çalışmalar sürüyor. 27 Kasım gününden bu yana yıkım çalışmalarının sürdüğü kentte Ayşe Metin camide yıkılacak.

Güvenlik önlemleri alındı

Bölgede yıkım çalışmaları öncesinde polis ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınırken caminin çevresinde bulunan binalarda boşaltıldı. Bunların ardından da iş makineleri ile yıkım çalışmaları başladı.

Cumayeri'nde 49 hasarlı binalar

En çok hasarlı binanın olduğu yer alan Cumayeri’nde belediye başkanı Mustafa Koloğlu hasarlı bina sayısını açıkladı. Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu yaptığı açıklamada "Bu camilerden ikincisini yıkıyoruz. Ondan sonra bir cami daha yıkacağız. Ağır hasarlı binalarla alakalı bir prosedür var. Acil yıkımı gerekmeyenlerde yapılması gereken işlemler oluyor. Diğerleriyle ilgili bu işlemler tamamlandığında yıkımlar devam edecek. İlçemizde şu an itibarıyla 49 bağımsız bina var." diye konuştu.