AÇIKLANDI! 7 Mayıs 2022 Green Card çekiliş sonucu isim tam listesi son dakika dvprogram.state.gov'de! Green Card ne işe yarar?

TAKİP ET

dvprogram.state.gov: 7 Mayıs 2022 Green Card çekiliş sonucu isim listesi son dakika dvlottery.state.gov'de açıklandı! 2023 yılı için geçerli olacak olan 7 Mayıs 2022 Green Card çekiliş sonucu isim listesi son dakika belli oldu. Dvlottery.state.gov adresine girerek size verilen confirm numarası ile sorgulama yapabilirsiniz. Peki Green Card çekiliş sonuçlarına nereden bakılır? Green Card Çıktıktan Sonra Amerika'da yaşamak zorunlu Mu? 

Reklam
Reklam

dvprogram.state.gov: Herkesin bildiği gibi bu yıl müracaatlar 6 Ekim-9 Kasım 2021 tarihleri arasında alındı. Bu kapsamda müracaat yapanlar kura neticeleri ile ilgili incelemelerini sürdürüyor. Green Card çekilişi neticeleri ise 7 Mayıs 2022 tarihinde bu akşam ve Türkiye saati bağlamında 19:00'de açıklanması bekleniyor. Peki Green Card çekiliş sonuçlarına nereden bakılır? Green Card Çıktıktan Sonra Amerika'da yaşamak zorunlu mu?

Green Card başvuru şartları ve gerekli evraklar



 

7 Mayıs 2022 Green Card Çekiliş Sonucu İsim Listesi Son Dakika Açıklandı!


Green card sonuçlarını, yalnızca müracaat yaptığınız esnada size verdiği Confirmation numaranızla denetim edebilirsiniz. Eğer Confirmation numaranızı hatırlamazsanız yapmanız gereken oldukça kolaydır. Girmiş olduğunuz sayfadan bilgilerinizi doğrulayarak Confirmation numaranızı yine alabilmeniz de mümkün.
 

7 Mayıs 2022 Green Card Çekiliş Sonucu İsim Listesi İçin Tıklayınız



 

Green Card Sahibi Olmanın Ayrılacalıkları Nedir?


Green Card’ı olan bireylerin yararlanabilecekleri avantajlar, güncel olarak şu şekilde sıralanmıştır: 

·    Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı olan bütün eyaletlerde eşit hak sahibi olunur. Yani Green Card'ı olan şahıslar, almış oldukları kart ile birlikte yalnızca hayat sürdürdükleri ve çalıştıkları yerde değil, ülkenin bütününde aynı haklara sahip konuma gelirler. 

·    Meksika ve Kanada'ya vizesiz giriş çıkış hakkı şahıslara Green Card yardımıyla tanınır. 

·    Eğitim hedefi ile ülkeye gidilmişse, Green Card sahibi olmak hem devletin hem de başka kurumların verdikleri burs ve kredilerden yararlanma olanağı sağlar. 

·    Üniversitelere sık sık olarak ödenen harçlar, Green Card sahipleri doğrultusundan daha az ödenir. 


 

Green Card Mülakatı Hangi Dil İle Yapılır? 


Green Card sahiplerinin girecekleri dil mülakatında şahıslar hangi dil ile mülakata girmek isterlerse mülakatları o dilde ilerleyebilir. Green card alabilmek isteyen bireylerin İngilizce bilme ve mülakata İngilizce olarak girme sorumlulukları yoktur. 


 

Green Card Ne Kadar Geçerli?


Green card’ın geçerliliği, bireylerin green card almalarından sonra başlayarak hayat boyu olmak üzere devam eder. Hatta green card sahibi olmuş şahıslar, şayet bu hakka sahip oldukları sırada 21 yaşını doldurmuşlarsa ve bekarlarsa, almış oldukları green card ile elde ettikleri hakların bütünü evlendikleri eşlerine, bulunduğu vakit çocuklarına ve hem de torunlarına kadar aktarılır.