DW Türkçe'nin Haberi Sosyal Medyayı İkiye Böldü!

TAKİP ET

DW Türkçe'nin Twitter'dan paylaştığı Pakistan'lı haberi sosyal medyayı ikiye böldü!

Reklam
Reklam

Türkiye'deki kaçak göçmen ve kontrolsüz mülteci sorunu son günlerde sosyal medyanın bir numaralu konusu oldu.

Bayram tatilinde sosyal medyada düşen görüntülerde arap nüfusunun toplu taşımalarda ve semtlerdeki görüntüleri gündem oldu.

Mültecilerin Türk kadınlarını çekerek TikTok ve benzeri platformlarda paylaşması ve tacizler büyük tepki gördü. Kontorolsüz ve denetimsiz mülteci alımı, sınırlarımızın yol geçen hanı olması ülkeye gelenlerin adli sicilinin bilinmemesi tartışma konusuydu. Artan mülteci sayısı ülke nüfusunun demografik yapısını bozacak sayıya gelmesi sosyal medyada gündem oldu.

Tüm bu tartışmalar sürerken DW Türkçe "Pakistanlı mühendislik öğrencileri benzeri ABD'de 10 bin dolara satılan biyonik protezi 2 bin dolara üretti" adlı bir haber paylaştı.

Bu haberin paylaşılma zamanı manidar bulunurken tartışmalar başladı. 

Mülteci karşıtlığının ırkçılığa dönüştüğünü savunanlar bu haber üzerinden suçlamalarda bulunurken bazı kimseler ise "Sizce oradakilerle buradakiler bir mi? Ne demek istiyorsunuz bu haberle? Yani ellerinden tutulsa böyle insanlara mı evrilecekler suçlu sizsiniz mi demek istiyorsunuz? İkiyüzlülüğünüz iki tweet öncesinde.." diyerek tepki gösterdi.